Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (3. kolo): FSV ostavio Šibenik bez pobjede

ŽKK ŠIBENIK – KK FSV 64:74 (12-27, 19-13, 18-17, 15-17)

U prvoj četvrtini Riječanke su stvorile prednost koju je do kraja utakmice Šibenik stizao. Unatoč tome što je FSV ipak pobijedio s 10 poena razlike, Šibenčanke su uspjele odigrati tri gotovo izjednačene četvrtine. Prvu pobjedu u sezoni će tako mlada šibenska ekipa kojoj je nedavno stiglo američko pojačanje (Tilford) ipak morati potražiti u sljedećim kolima.

FSV-u je pak ovo druga pobjeda, a jednako imaju i KAŽL, Plamen Požega, Pula Moviter i Ragusa.

U redovima domaćina najviše je koševa dala Imani Iesha Tilford s 28 poena i 6 asistencija, ali i pet izgubljenih lopti, pa je najefikasnija bila Franka Ćuklin s 15 poena i 13 skokova.

Kod FSV-a po 13 su poena dale Karolina Škare (7 skokova) i Jacqlyn Poss (5 skokova, 4 asistencije).

Trener FSV-a Marin Mijaljević:

“Teška pobjeda, ali važna. Vidi se da nismo u dobrom ritmu i da su sitne ozljede i bolesti uzele maha. Jučer smo se nakon dugo vremena skupili svi na treningu i to se vidi. Velik broj promašaja na ziceru, sigurno smo 20 poena sami sebi uzeli, a obrana od individualne do kolektivne je segment na kojem moramo puno raditi. Možemo biti zadovoljni pobjedom, ali prostora za napredak definitivno ima. Čestitam Šibeniku na poštenoj borbi i nadam se da će i njima krenuti bolje.”

Igračica FSV-a Poss Jacqlyn:

“Pobijedili smo utakmicu s obranom i napadom, imali smo kljucnu igračicu s klupe, Karolina koja je doprinijela svojom agresivnošću. Naši bekovi su također sjajno napadali i koristili bonus. Imali smo grešaka, ali u globalu pobijedili smo igrajući kao tim.”

Trener Šibenika Stipe Bralić:

“S obzirom na sve okolnosti i kako smo ušli u ovu sezonu zadovoljan sam pruženom igrom djevojaka. Naša nova igračica Tilford je stigla prije dva dana i danas smo odigrali jako dobro u odnosu na dva protekla kola s obzirom na to da gošće imaju puno dužu klupu. Vjerujem kako ćemo u utakmicama koje dolaze pružiti bolje partije, iako smo jako mlada ekipa.”

Igračica Šibenika Franka Ćuklin:

“Zadovoljna sam današnjom utakmicom u kojoj smo se prikazali u puno boljem svjetlu, iako uglavnom naš sastav čine kadetkinje. S dolaskom Tilford dobili smo na kvaliteti pa iako smo odradili zajedno tek dva treninga vidljiv je napredak ekipe.”

Sličan sadržaj