Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (10. kolo): KAŽL predvođen Emilijom Podrug slavio u Puli

ŽKK PULA – KK AKADEMIJA ŽANA LELAS 60:72 (18-21, 17-18, 12-19, 13-14)

Intresantna i zanimljiva utakmica u kojoj su gošće zasluženo pobijedile domaću ekipu. Gošće iz Splita predvođene neuništivom Podrug su u svim statističkim pokazateljima bile bolje od domaćih igračica. Igračice Pule Moviter imale su loš šuterski dan i bile nadskakane od gošći koje su imale 19 skokova više od domaćih igračica. Vidljivo je da ozljeđena Schrauth koja igra silom prilika i u takvom stanju igra dobro, ali limitirana je u kretnjama i skoku, tako da su Splićanke to dobro iskoristile i nanijele domaćim igračicama poraz na domaćem parketu. Utakmica je bila vrlo izjednačena do sredine treće četvrtine u kojoj su gošće vodile do maksimalno šest poena razlike. Domaće igračice su u određenim dijelovima utakmice forsirale vanjski šut koji ih nije služio te su u tim trenucima gošće uvijek radile razliku u svoju korist, koju su na kraju potvrdile i zasluženom pobjedom.

U redovima domaćina najefikasnija je bila Kelli Ann Scrauth s 18 poena, 8 skokova i 3 asistencije. Kod KAŽL-a je iznimna bila Emilija Podrug s 19 poena, 17 skokova i 3 asistencije.

Ivan Đukić trener ŽKK Pula: “Sam sebi postajem dosadan iz kola u kolo ponavljajući jedno te isto. Za pobijediti treba ponekad osim kakve-takve želje imati i glavu, a mi to nismo imali. S ovakvim šutom ne znam koga možeš pobijediti, svi postoci šuta su katastrofa i još kad te protivnik nadskače možeš mu samo čestitati na dobro obavljenom poslu i pobjedi.”

Anita Rade, trenerica KAŽL: “Čestitam na pobjedi mojim curama. Od početka smo dobro ušli u igru tako da pobjeda nije uopće bila upitna.”

ŽKK Pula/HKS, Foto: Elvis Malagić

Sličan sadržaj