Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (1.kolo): Pula nadigrala i nadskakala Mursu uz nevjerojatnih 65 skokova

Prije početka utakmice Premijer ženske lige između Pule Moviter i Murse minutom šutnje odana je počast neponovljivoj Žani Lelas.

Na samom uvodu u utakmicu Mursa je preuzela inicijativu, dok se nije zagrijao na radnu temperaturu “diesel” motor pulske ekipe. Kada se to dogodilo igračice Murse sve više i više su zaostajale za pulskom ekipom.

Od rezultata 13:16 za gošće na parketu je dominirala ekipa domaćina. Gošće nisu imale rješenje za unutrašnju igru Puljanki gdje su dominirale Schrauth i Trehub koje su bile dominantne u skoku i realizaciji, tako da na poluvremenu je razlika u skokovima bila 34 za domaćina naspram 11 za gošće. Ta je razlika bila 16 poena u korist Puljanki, rezultat poluvremena je bio 57:41.

U prvom djelu nisu Puljanke igrale dobro obranu, ali su napadački odigrale dobro pa se to osjetilo na rezultatu koji je bio u njihovu korist.

Treći period domaće igračice su držale visok ritam te su dostigle razliku od 30 poena rezultatom 76:46, napravile seriju 19:5 u 26 minuti utakmice i tu gošćama nije bilo povratka.

Bez obzira na nadmoćnost i veliku razliku, gošće se nisu predavale i odigrale su do kraja borbeno. Nisu se prepustile malodušnosti već su uspjele, nakon što su se domaće opustile i gdje je domaći trener u posljednjoj četvrtini dao svima priliku da zaigraju, smanjiti razliku na konačni rezultat 101:78.

Na početku prvenstva odlično su odigrale Schrauth sa 37 poena / 19 skokova i valorizacijom 53, iza nje nje odlična Katarina Trehub sa 20 poena/15 skokova i valorizacijom 33.

Odlično je odigrala i Sara Borić sa 19 poena, 7 skokova i 10 asistencija. Kod gošći najbolje su bile Petra Šimunić s 21 poenom te Magdalena Mihaljević sa 17.
Puljanke su imale 65 skokova , šutirale su samo 7 slobodnih bacanja , dok su gošće imale 26 skokova i šutirale su 26 slobodnih bacanja.

Na kraju zaslužena pobjeda Puljanki.

Goran Gunjević – trener ŽKK Mursa:

Čestitke ekipi Pule na zasluženoj pobjedi, bili su bolja ekipa danas. Nismo uspjeli zaustaviti njihovu unutarnju liniju, razlika u skokovima je jednostavno bila prevelika da bi nešto više postići danas. Čestitam i našim curama na trudu i zalaganju, s obzirom na kakve smo imali probleme ovaj tjedan dobro smo izlgedali veći dio utakmice.
Ivan Đukić – trener ŽKK Pula Moviter
Ovo nam je treća utakmica u ovoj sezoni te smo je iskoristili za pripremu za nadolazeće utakmice gdje nam dolaze ipak malo jači protivnici. U ovoj utakmici pokazali smo svoju nadmoć u skoku te imali puno veći broj skokova gdje nas ekipa Murse nije mogla pratiti. U nekim dionicama igre nas je išao i šut za tri poena te nas je to dovelo u prvom djelu do 16 poena razlike pa smo nastavili i u trećoj dionici igrati agresivno i kvalitetno. Tako smo na sredini treće četvrtine imali 30 poena razlike te smo utakmicu priveli kraju bez turbulencija, a usput i pružili priliku svim djevojkama da participiraju u utakmici.
Sara Borić – igračica ŽKK Pula Moviter:
S obzirom da smo imali samo dvije pripremne utakmice prije početka sezone, mogu reći da sam jako zadovoljna s onim što smo danas pokazali, pogotovo koliko smo nadmoćni u skoku. Vjerujem vjerujem da ćemo isto tokom cijele sezone pokazati tu nadmoć. Moramo nastaviti tako igrati. Svee cure su danas bile raspoložene od najmlađe do najstarije. Čestitam ekipe Murse na borbenosti i trudu u ovoj utakmici.
Tekst: ŽKK Pula Moviter
Foto: Elvis Malagić

Sličan sadržaj