Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: 1-0 za Ragusu u završnici doigravanja

ŽKK RAGUSA – ŽKK MEDVEŠČAK 73:53 (22-22, 16-10, 21-11, 14-10)

U prvoj utakmici završnice doigravanja Premijer ženske lige ŽKK Ragusa je pobijedila još uvijek aktualne prvakinje iz 2019. godine – ŽKK Medveščak. Nakon izjednačene i napadački aktivne prve četvrtine, Ragusa preuzima primat i prevladava u preostalim dionicama.

Konačna pobjeda Raguse bila je prilično uvjerljiva s 20 poena prednosti, a druga šansa se Medveščaku pruža već u srijedu, 5. svibnja u Zagrebu, u domu Medekica. Budući se igra na tri pobjede, u slučaju pobjede Raguse dolazi do solidne i teško uhvatljive prednosti Dubrovčanki, a ako pobijede Zagrepčanke dolazi do izjednačenja. U svakom slučaju,  treća se utakmica ponovno seli u Dubrovnik.

Vikto Kovač, trener Medveščaka, nakon prve utakmice finala doigravanja: “Najprije moramo čestitati – Ragusa je danas bila puno bolja u svim segmentima. No, mi nismo došli ovdje na izlet, došli smo dobiti utakmicu, a na ovaj način nisamo imali ni gram šansi. Prvo si ne možemo dozvoliti, ako nam jedna igračica iz startne petorke mora napustiti teren zbog ozljede, da se raspadnemo. To se dogodilo kod 22-22, u trenutku kad nam je ispala vrlo bitna Lucija Skorić. Drugo, ne možemo mi ništa tražiti, ne samo protiv Raguse, već i protiv slavije ekipe, ako dozvolimo 23 skoka u napadu. Treće, užasno smo loše branili reket, iako smo imali nekakav plan, primili smo 56 poena iz reketa, to je nedopustivo.”

Cvetana Matić, trenerica Raguse: Utakmicu smo otvorili u grču. Iako je obrana bila dobra, dosta je sigurnih  koševa promašeno. Međutim, u drugo poluvrijeme ulazimo hladne glave, čvrsto, disciplinirano što i na kraju pokazuje sam rezultat. Napravili smo prvi korak, okrećemo se utakmici u Zagrebu. Čestitam curama na pobjedi!”

Drugu utakmicu doigravanja uživo pogledajte OVDJE:

 

Sličan sadržaj