Premijer ženska liga

FOTO Premijer ženska liga (4. kolo): Medveščak nakon Zagreba i dalje neporažen

ŽKK MEDVEŠČAK – ŽKK ZAGREB 78:56 (23-6, 22-13, 17-20, 16-17)

 

Otvaranje utakmice je u svemu pripalo domaćoj ekipi. Agresivna igra u obrani prisilila je ekipu Zagreba na čak 12 izgubljenih lopti u 1. četvrtini koja je završila rezultatom 23:6.  U nastavku se razlika povećavala i u 14. minuti već je 31:6 za ekipu Medveščaka.

O čvrstom pristupu utakmici od strane Medveščaka na obje strane terena govori i 20 napadačkih skokova. U drugom poluvremenu Zagreb dolazi do daha. Ekipa Ivana Meheša je nakon velikog odmora zaigrala osjetno čvršće, ali početni zaostatak se nije mogao sustići.

Kod domaće ekipe Ana Mandić je postigla 17, Anđela Strize 15 poena, Ana Petrak je dodala 8 asistencija, a Marta Nimac je za 15. minuta u igri uhvatila 9 lopti, od toga 6 u napadu.

U ekipi Zagreba prvo ime je bila Gabriela Grizelj sa 17 poena i 8 skokova, a „dvoznamenkasta“ je bila još samo Blaženka Rezo sa 14 poena.

Trenerica ŽKK Medveščaka Iva Borović Gregov:

Čestitam svojim igračicama na jednoj odličnoj utakmici, pogotovo 1. četvrtini koju smo odradili na visokom nivou. U prvom poluvremenu imali smo dobar odgovor na sve vrste obrane koje je trener Meheš postavio, tako da smo tu držali visoki intenzitet igre u oba pravca igre. Protivnik je imao 23 izgubljene lopte, a posebno me veseli naših 20 skokova u napadu. Sve to nam je jedna dobra priprema za sljedeći gradski derbi u kojemu se susreću dvije do sada neporažene ekipe, a mi i dalje želimo zadržati primat u Zagrebu.

Igračica ŽKK Medveščak Lea Hajdin:

Prije svega čestitam protivnicama na korektnoj igri. Mi smo odradili sve što je trenerica tražila, zatvorile smo reket, kontrolirale skok, pogodile smo otvorene šuteve, dobro smo trčale i rezultat toga je naša uvjerljiva pobjeda na kraju.

Trener Zagreba Ivan Meheš:

Sramotno prvo poluvrijeme moje ekipe i škola košarke Medveščaka. Čestitam ekipi Medveščaka na potpuno zasluženoj pobjedi, a nama predstoji rad i borba do zadnje sekunde i do kraja lige.

Igračica Zagreba Blaženka Rezo:

Ušli smo katastrofalno u igru, uspavani i napadački loše. U drugom poluvremenu se probudila želja i motivacija, ali to je bilo prekasno. Čestitam curama Medveščaka na fer borbi i zasluženoj pobjedi, a mojim suigračicama na borbi.

ŽKK Medveščak

 

 

Sličan sadržaj