Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (8. kolo): Pula za koš bolja od Splićanki

ŽKK SPLIT – ŽKK PULA MOVITER 78:80 (20-18, 13-23, 23-21, 22-18)

Split je nastavio u blijedom izdanju i na početku ove nove 2021. godine.

Ovog puta su ga poraza koštale dvije najstarije pulske košarkašice – Maja Ramljak s double-double učinkom od 11 skokova i 14 koševa te posebno Sara Plavljanin koja je obilježila ovu utakmicu s najboljom valorizacijom od 28 indeksnih poena, ugradivši u njih 8 osvojenih lopti, 16 koševa i po 5 skokova i asistencija. Vrlo blizu njih dvije bila je Nina Krstić, također s polivalentnim učinkom.

Gošće su došle po pobjedu i to su ostvarile i bez svoje najbolje igračice, Amerikanke Kelly.

Ipak, serija domaćih 9:0 u zadnjoj minuti utakmice dala je navijestiti bolji nastavak sezone za Splićanke. Ovom prigodom tom su osjećaju pridonijele Ana Miše, Dora Čipčić, Lea Maršić i Tea Turić.

KOMPLETNA STATISTIKA

Ivan Đukić (trener ŽKK Pula Moviter): “Došli smo po ta dva boda koja su nam interesantna da pokušamo osvojiti drugo mjesto, to smo uspjeli i ispuniti. S igrom baš i nisam zadovoljan, vidi se da smo se relativno kasno okupili budući da sam ih pustio za novogodišnje praznike. Mogu biti zadovoljan trudom, ali ne mogu koncentracijom, pogotovo na kraju gdje smo 10 razlike spustili na 2. To je za ekipu koja ima naše iskustvo nepotrebno. No, pobjedi se ne gleda u zube, tako da smo zadovoljni i idemo sretni kući u Pulu.”

Božena Perić (ŽKK Split): “Znali smo da je Pula iznimno neugodna ekipa koja je jaka i prijeti s vanjskih i unutarnjih pozicija. Previše izgubljenih lopti s naše strane u, rekla bih, nekim ključnim situacijama protivnička ekipa uzela je u svoju korist, što si ubuduće ne smijemo dopuštati. S druge strane dobar segment naše igre bile su asistencije cijele ekipe. Čestitke protivničkoj ekipi na pobjedi, a nama preostaje pripremiti se za sljedeću utakmicu radom i treninzima.”

Boran Grgin (trener ŽKK Split): “Iako mi praktički ovu utakmicu nismo igrali za bodove, željeli smo je maksimalno iskoristiti kao pripremu za ono što nas čeka. Vidljivo je da su obje ekipe odradile tek nekoliko treninga u novoj godini, a nas su pobjede definitivno koštale izgubljene lopte u prijelomnim trenucima utakmice. Čestitke Puli, puno su iskusnija ekipa od nas, pogotovo na ključnim pozicijama u momčadi. ‘Četverokut’ Plavljanin-Borić-Krstić-Ramljak je jako teško braniti i bez da spominjemo Amerikanku Kelly koja im danas nije nastupila.”

Sličan sadržaj