Premijer ženska liga

Prva ženska liga (14. kolo): Trešnjevka 2009 odnijela dva boda iz Pule unatoč solidnom otporu domaćih

ŽKK BRIONKA PULA – KK TREŠNJEVKA 2009 69:86 (24-21, 12-18, 6-22, 27-25)

Utakmicu u Puli su domaće igračice odigrale solidno pruživši solidan otpor favoriziranim Zagrepčankama. Krenule su igračice Trešnjevke dosta ležerno te su potcijenile domaće igračice što su Puljanke solidnom kolektivnom igrom uspjele iskoristiti te povele s 10 poena razlike. Kako je utakmica odmicala tako su domaće igračice sve manje igrale kolektivno i raznovrsno u napadu, a intenzitet obrane je počeo padati, tako da su igračice Trešnjevke to iskoristile te utakmicu okrenule u svoju korist I zasluženo pobijedile u Puli.

KOMPLETNA STATISTIKA

Ivan Đukić, trener ŽKK Brionka Pula: “Kolektivnom igrom u napadu i solidnom obranom uspjeli smo parirati Trešnjevki do sredine druge četvrtine, nakon toga smo počeli solirati u napadu,  pogotovo u trećoj četvrtini u kojoj nismo odigrali ništa, a obrambeno smo počeli padati te dozvolili Trešnjevki da zasluženo pobijedi.”

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Utakmicu smo otvorili ležerno rekreativnom obranom što su igračice Pule iskoristile i dobile prvu četvrtinu. Ozbiljni pristup obrani donio je da u sljedeće dvije četvrtine primimo manje koševa nego u prvoj četvrtini i to je riješilo utakmicu. U ovoj utakmici smo željeli dati priliku svim igračicama tako da smo pri kraju utakmice dali priliku svim igračicama, uključujući i mlade kao što su Josipović i Žaja. Sve igračice u napadu su postigle poene i imale asistencije, ali obranu i dalje igramo na povremenu motivaciju što će za neke utakmice biti premalo pa nam preostaje raditi na kontinuiranom  intenzitetu igranja obrane tijekom utakmica.”

Sličan sadržaj