Premijer ženska liga

Prva ženska liga (14. kolo): Splićanke se pobjedom protiv Požege otisnule prema sredini ljestvice

ŽKK SPLIT – ŽKK PLAMEN POŽEGA 72:64 (20-24, 21-14, 13-11, 18-15)

Nezahvalna pozicija u borbi za opstanak obiju ekipa dala je posebnu draž ovoj utakmici. Splićanke su se bolje snašle, zrelo su opravdale ulogu papirnatog favorita i zasluženo pobijedile.

A bilo je sve, samo ne lako. Utakmicu su bolje otvorile gošće iz Požege i dobile prvu četvrtinu. Nakon toga Split je preuzeo kontrolu i vodio do kraja utakmice ali nikako nije mogao prelomiti utakmicu. Ipak, žute su u svim elementima osim u skoku bile bolje, kapetanski je odigrala poluoporavljena Ivana Brnas i s 22 koša bila najbolji strijelac utakmice. Odlično su joj asistirale Gabriela Visković i Tea Turić, kombinirano svaka s po 12 asistencija i skokova.

I Požega je imala super trio, Andreu Marić i Moniku Vojvodić s po double-double učinkom i Jessicu Warren koje su zajedno postigle 50 koševa od ukupno 64.

KOMPLETNA STATISTIKA

Boran Grgin, trener ŽKK Splita: “Još jedna važna pobjeda za nas, cure su dale stvarno sve od sebe u obrambenom dijelu i na tome im svaka čast. Možda nismo imali toliko napadački raspoloženih igračica kao u zadnjem kolu u Zadru, ali obrana donosi bodove i kad te ne ide. Čestitke i ekipi Požege na odličnoj utakmici.”

 

Sličan sadržaj