Premijer ženska liga

Prva ženska liga (10. kolo): FSV očuvao domaći parket od igračica Splita

FSV – Split 75:59 (20-22, 22-11, 19-17, 14-9)

Odlučujuća za ishod utakmice bila je druga četvrtina u kojoj Splićanke nisu nalazile rješenja za dobro postavljenu obranu FSV-a te su ubacile tek 11 poena. U drugo se poluvrijeme ušlo s 42:33 vodstvom Riječanki koje se tijekom utakmice polako, ali sigurno povećavalo.

U dresu domaćina istaknula se Laura Bašek s 26 poena, a značajan doprinos imala je i nova igračica na rosteru Violet Morrow s 23 poena, 10 skokova i 4 asistencije.

Splitsku je ekipu vukla Gabriela Visković s 26 poena i 4 osvojene lopte.

KOMPLETNA STATISTIKA 

Marin Mijaljević, trener FSV-a:

„Ostvarili smo važnu pobjedu, koja nam povećava šansu za ostvarivanje našeg osnovnog cilja, izbjegavanje 10.mjesta i ostanka u ligi. Obje ekipe su dale svoj energetski maksimum danas, no vidjelo se da ni mi ni Split jos nismo do kraja uigrani. No mozemo biti zadovoljni reakcijama na njihov pritisak te mijenjanje obrana. Bašek je odigrala ključnu rolu u napadu, i utakmicu prelomila tricom za 64:54 nakon što je Split došao na -7. Nova igračica Morrow, nakon samo tri treninga s ekipom također se pokazala u odličnom svijetlu. Kod gošći se istakla Visković koja nam je radila probleme u igri 1na1 cijelu utakmicu. Čestitke Splitu na odličnoj borbi i želim im sreće u nastavku natjecanja.“

Laura Bašek  igračica FSV-a:

„U utakmicu smo ušle koncentrirane i s pravom energijom. Ponovo smo pokazali da smo tim. Drago nam je što se naša nova igračica Violett tako dobro prilagodila na našu igru i odradila posao. Nastavljamo raditi i pripremati se za sljedeće utakmice u kojima se nadamo dobrom ishodu i pobjedi.“

Lea Maršić (Žkk Split):

“Očekivano teška i zahtjevna utakmica. Ulazak u utakmicu je bio dobar, ali nažalost vrlo brzo smo počeli raditi greške u obrani što je protivnička ekipa kaznila i pretvorila u svoju korist. Žal ostaje zbog trenutka kad smo se rezultatski približile i imale ga priliku preokrenuti što nažalost nismo uspjele. Borile smo se i bacale za svaku loptu na čemu čestitam svojim curama. Ne preostaje nam ništa osim da se i dalje trudimo i jako treniramo te pokušamo više ne ponavljati iste pogreške. Čestitam ekipi FSV na pobjedi te im želim sreću u nastavku sezone.”

Boran Grgin (trener ŽKK Split):

“S obzirom da je u Novoj godini iza nas praktički samo 5-6 kolektivnih treninga i to u nepotpunom sastavu zbog ozljeda i viroze nisam nezadovoljan našom igrom. Sport ima svoje zakonitosti i ništa se ne postiže preko noći, tako da kad se kompletiramo i odradimo dovoljan broj zajedničkih treninga, onda ćemo se moći nadati i pobjedi.”

 

Sličan sadržaj