Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (7. kolo): Medveščak na korak do lige za prvaka

Nakon više od dva tjedna pauze Medveščak se vratio igranju utakmica i s FSV-om odigrao zaostalu utakmicu sedmog kola. Od početka su domaće igračice postavile svoj tempo u igri pa je prva četvrtina završila rezultatom 23:7. U tom periodu igru Medveščaka je predvodila Anđela Strize s postignutih 12 poena i 4 skoka. Do kraja utakmice možemo zabilježiti dobar ulazak ekipe FSV-a u 3. četvrtinu, dolaze do -11 (46:35), ali trener Medveščaka na pozvanoj minuti odmora stabilizira svoju ekipu. Do kraja utakmice rezultat se nije bitnije mijenjao, a treneri su dali priliku svim igračicama na minute provedene u igri.

Kod Medveščaka najefikasnija je bila Anđela Strize s 20 poena i 7 skokova, a „dvocifrene“ su bile Lea Hajdin i Ana Mandić sa po 11 poena.

Kod ekipe FSV-a 10 poena je postigla Josipa Tuftan.

Trener Medveščaka Viktor Kovač: Izuzetno važna utakmica za nas. Mi smo prije ove utakmice morali dobiti još dvije utakmice da bi prošli u ligu za prvaka, što nam je prvi cilj ove sezone. S obziro na to, imali smo pritisak ove utakmice, a sa druge strane 10 dana izolacije ekipe, vrlo kratko vrijeme za pripremu. Sve je to ostavilo traga na ekipu. Riječanke su dobra ekipa, što su dokazale u prošlom kolu pobijedivši Zagreb, prema tome očekivao sam tešku utakmicu. Otvorili smo jako dobro utakmicu i na tome čestitam svojim igračicama. Odigrale su dobro koncentrirano veći dio utakmice i time sam jako zadovoljan.

Igračica Medveščaka Anđela Strize: Dobro smo ušli u utakmicu, držali se svega dogovorenog. To je bilo bitno jer nismo u nekoj fantastičnoj formi radi ove stanke. Imale smo malu, „mini“ krizu početkom 3. Četvrtine, ali smo se brzo sabrale i vratile našu igru. Imamo sada par dana odmora i čekamo subotnju utakmicu sa Trešnjevkom.

Trener FSV Marin Mijaljević: Čestitke protivniku na zasluženoj pobjedi, koju je ostvario praktički u 1. četvrtini. Na žalost, ponovili smo loš pristup i lošu energiju kao i prije tjedan dana protiv Trešnjevke. Nemamo individualnu kvalitetu da se nakon 15-tak poena minusa možemo vratiti u izjednačeni rezultat. Dobro smo krenuli u drugom poluvremenu, ali protiv kvalitetnih ekipa nije dovoljno početi igrati kvalitetno u 21. minuti.

Igračica FSV Anja Perko: “Prva četvrtina je presudila. Mi nismo prije svega energetski dobro ušli u utakmicu, dosta smo čistih situacija promašili. Ostale 3. četvrtine smo se uspjele približiti, uspostaviti ravnopravnu igru, ali nismo uspjele prelomiti da dođemo ispod 10 poena razlike. I mlađe igračice su dobile dobru priliku za igru, drago mi je što su neke to dobro iskoristile. Čestitke Medveščaku na zasluženoj pobjedi.”

ŽKK Medveščak

Sličan sadržaj