Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (6. kolo): Medekice pobijedile u Osijeku

KK MURSA VROS – ŽKK MEDVEŠČAK   55-69 (15-12, 17-19, 9-21, 14-17 )

Bila je to prava prvenstvena utakmica, teška borba za prolazak u Ligu za prvaka. Prvo je poluvrijeme bilo izjednačeno, a u treću je četvrtinu domaćin lošije ušao. U posljednjoj četvrtini domaće se na trenutke vraćaju, ali za konačni preokret  niije bilo snage, kvalitete ni hrabrosti. Možda domaćini mogu žaliti zbog poraza, ali pobjeda gošći je apsolutno zaslužena.

U redovima Murse istaknule su se Matešić (15 poena, 6 skokova) i Šimunić (11 poena, 8 skokova), a kod gošći Petrak (12 poena, 8 skokova, 7 asistencija), Strize (17 poena, 5 skokova) i Mandić s double-double učinkom od 12 poena i 13 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA 

Kapetanica ŽKK Medveščak, Ana Petrak: “Ovo je za nas bila vrlo teška utakmica, dosta smo se mučile. Nama je ovo bila vrlo bitna utakmica, zbog plasmana u Ligu za prvaka. Čestitam protivnicama na borbenoj utakmici. Nadam se da je ovo početak pobjedničkog niza.”

Trener ŽKK Medveščak, Viktor Kovač: “Odigrali smo vrlo dobru utakmicu. Čestitam djevojkama. Trudile su se maksimalno i ovo je veliki korak prema Ligi za prvaka.”

Trener KK Mursa VROS, Goran Gunjević: “Čestitam protivnicama na pobjedi.”

 

Sličan sadržaj