Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (4. kolo): Šibenik u završnici stigao do pobjede protiv Pule

ŠIBENIK – PULA MOVITER 83:76 (20-29, 19-11, 17-18, 27-18)

 

U dramatičnoj utakmici na Baldekinu igračice Šibenika su odličnom završnicom stigle do pobjede protiv gošći iz Pule koje su vodile gotovo cijelim tijekom susreta.

KOMPLETNA STATISTIKA

Trener Pule Moviter, Ivan Đukić:

“Prava kvalitetna prvoligaška utakmica dvije borbene ekipe. Tri puta odlazimo na deset razlike i ne znamo prelomiti utakmicu i otići na veću razliku nego odmah napravimo tri četiri gluposti gdje se oni za minutu vrate u igru prvi put, drugi i treći put. Uzmeš minutu odmora i kažeš što treba igrati, one opet odigraju nešto svoje. Dekoncentracija, ali to možemo povezati s nekakvim umorom, ali previše je toga nismo mi neiskusna ekipa, imamo mi iskusne igračice koje moraju znati prepoznati neke situacije.”

Igračica Pule Moviter, Sara Plavljanin:

“Utakmica je cijelo vrijeme bila napeta, Imali smo par puta šansu i odvojili se na deset razlike, ali Šibenik se cijelo vrijeme vraćao. Rekla bi da smo izgubili utakmicu na vlastitim greškama. Mislim da kad Šibenik dođe kod nas u goste da ćemo imati priliku vratiti.”

Trener Šibenika, Stipe Bralić:

“Izuzetno teška utakmica. Gošće iz Pule su fizički mnogo dominantnije. Gotovo 35 minuta su držale kontrolu igre. Pametnim spuštanjem pod koš su nas jednostavno u reketu razbijali i mi nismo mogli nikako povezati dva ili tri šuta da se rastrčimo, ali jednostavno borili smo se svih 40 minuta i dočekali zadnje tri kada smo pogodili 5 trica i okrenuli utakmicu što se kaže pet do dvanaest u svoju korist. Čestitam svim curama i ovo je još jedan dokaz kako se utakmica igra 40 minuta.”

Igračica Šibenika, Ivana Dujić:

“Jedna jako teška utakmica za nas kao i što smo očekivali. Igračice Pule dosta su više od nas i to su koristile u reketu. Mogu reći da su bile bolje od nas 38 minuta. Eto utakmica se igra 40 minuta i mi smo se uspjeli posložiti na kraju i pogoditi neke važne šuteve. Mislim da je najviše presudilo zajedništvo i što se nismo prestali boriti do kraja. Čestitke ekipi Pule na odličnoj igri i svojim suigračicama.”

Sličan sadržaj