Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (2. kolo): Zagreb slavio protiv Medveščaka

ŽKK ZAGREB – ŽKK MEDVEŠČAK 61:47 (18-14, 20-17, 8-8, 15-8)

 

Košarkašice Zagreba potvrdile su dobru formu na početku nove sezone i u zanimljivoj utakmici nadigrale gradskog rivala Medveščak.

Najbolje u redovima domaćina bile su Gabrijela Grizelj s 17 poena 4 skoka i 5 asistencija i Maelys Pineau s 18 poena. U redovima gošći najbolja je bila Ana Petrak s 19 poena 6 skokova i 8 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

Trener Medveščaka, Viktor Kovač:

Loše smo obrambeno ušli u utakmicu, to nam se događa u Trnskom već drugi put zaredom, teško mi je reći iz kojeg razloga. Praktički smo sastav kompletirali jučer, a kroz cijele pripreme smo imali velikih zdravstvenih problema i jednostavno se to vidi na igri. Mi nemamo ni blizu dovoljni automatizam igre u napadu. Trebali smo to obranom nadoknaditi, na momente nam je uspijevalo, a na momente ne. I druga stvar i kada smo uspostavili kontinuitet obrane, nismo imali ono što je naše najjače oružje, a to je kontra napad. Nismo dovoljno trčali prema naprijed, a kad nemamo poena iz kontra napada i kada smo u punoj formi igre 5 na 5, što smo trenutno daleko, onda to izgleda ovakav mali broj poena. Mi moramo imati poene iz kontra napada, a nismo ih danas imali.

Igračica Medveščaka, Tonia Uzelac:

“Loše smo ušli u utakmicu i kasnije smo se pokušali izvaditi dobrom obranom, ali jednostavno napad nije nikako funkcionirao, a kasnije se nismo nikako snašli na postavljenu zonu u obrani i izgubili smo utakmicu.”

Trener Zagreba, Željko Ciglar:

“Prošli puta sam rekao da smo odigrali jednu dobru utakmicu i na kraju smo malo ubrljali i smanjio se rezultat. Sad ovu utakmicu smo odlično otvorili kao i protiv Požege. U jednom periodu smo odigrali konfuzno i Medveščak nas je stigao pa čak i poveo, ali nakon razgovora na time outu ponovno smo se probudili i pokrenuli te smo cijelo drugo poluvrijeme kontrolirali rezultat i stigli do zaslužene pobjede.”

Igračica Zagreba, Gabriela Grizelj:

“Zadovoljna sam sveukupno kako smo odigrali utakmicu. Počele smo sjajno, a kasnije smo se malo izgubile, ali ubrzo smo se sastavile i ishod je dobar kao što smo i očekivali. Moja igra je produkt timskog rada, a kad je trener postavio zonsku obranu sve smo se izvrsno prilagodile i na neki način stekle prednost. Zadovoljna sam i svojom igrom i igrom cijelog tima.”

Sličan sadržaj