Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (2. kolo): Šibenik sigurno protiv Splita

ŽKK SPLIT – ŽKK ŠIBENIK 58:89 (11-36, 15-15, 12-18, 20-20)

Jako važna pobjeda Šibenika u borbi za gornji dio ljestvice. Igračice Splita, već po tko zna koji put nisu igrale obranu u samom startu utakmice kad bi sve trebalo “prštiti” od želje, volje i energije.

To nimalo ne umanjuje ostvarenje gošći iz Šibenika koje su od prve sekunde utakmice bile u pravom ritmu i već nakon 10 minuta utakmice imale dobitnu poziciju povevši 36:11. Nakon toga, u ostale tri četvrtine utakmica je bila izjednačena. Domaće košarkašice ništa nisu naučile iz prošle sezone kad su jednim sasvim drugačijim pristupom ostvarivale pobjede, više puta u autsajderskoj poziciji.

Sve ono što je nedostajalo Splitu krasilo je igru Šibenika. Velika želja pretočena u agresivnost i posljedično tome odlična realizacija, 59% za 2 poena i 41% za 3 poena. Double-double ostvarenje s 15 koševa i 10 skokova imala je Ivana Dujić. Više od ostalih iskazala se i Iva Cigić s 17 koševa, 6 osvojenih lopti i 4 asistencije.

KOMPLETNA STATISTIKA

Trener Šibenika, Stipe Bralić:

Pobjedili smo utakmicu lakše nego što smo očekivali. Split ima jednu dosta solidnu ekipu, a pogotovo je neugodan na svom terenu. Međutim, ušli smo u pravom ritmu u utakmicu. Obrambeno smo odradili odličan posao i primili smo 11 poena u prvih 15 minuta utakmice, dok smo u napadu bili odlični i sigurni u šutu i rastrčani. Tako da smo odmah stvorili prednost na početku koju smo praktički kasnije u ostatku utakmice održavali. Nismo se mogli u niti jednom trenu opustiti jer domaća ekipa ima jako dobrih igračica i trebali smo tu koncentraciju svih 40 minuta. Osvojili smo dva boda koja će nam puno značiti u nastavku.

Igračica Šibenika, Iva Cigić:

Vrlo dobra utakmica za nas. Vidi se da smo radili zadnja dva tjedna, jer smo se susreli već sa Splitom u prijateljskoj utakmici gdje smo igrali u egalu. Nadamo se da ćemo i sljedeći tjedan trenirati istim takvim tempom te se pripremiti za novu utakmicu. Čestitam svojoj ekipi na ovoj dobro odigranoj utakmici.

Trener Splita, Boran Grgin:

Čestitke curama iz Šibenika i treneru Stipi Braliću na pobjedi. Sve je bilo riješeno u 1.četvrtini koju je Šibenik otvorio šuterski fenomenalno, a mi smo nažalost u obrani radili sve suprotno od dogovora. Ni drugi “time out” već u 5. minuti nije imao previše učinka tako da smo tek na pauzi između četvrtina uspjeli promijeniti neke stvari. Veseli požrtvovnost u obrani preostalih 30 minuta i doprinos igračica s klupe, uputili smo čak 83 pokušaja šuta prema protivničkom košu, ali previše smo zicera promašili da bi se mogli nadati ikakvom smanjenju rezultata.

Igračica Splita, Anamarija Škaro:

Ušli smo dosta nesigurni u prvu četvrtinu i  Šibenčanke su to dobro iskorile šuterski i stvorile razliku. Nakon toga smo ušle u ritam, osvojile smo dosta skokova i imale smo prilike koje nismo realizirali. Čestitke ekipi Šibenika na dobroj utakmici.

 

 

Sličan sadržaj