Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (2. kolo): Mursa VROS nadmoćna protiv FSV-a

KK MURSA VROS – KK FSV   95:68 ( 26-9, 30-24, 27-23, 12-12 )

Utakmica sa puno trke, dimanike, puno koševa i odličnih poteza. Samo su još gledatelji nedostajali za potpunu pobjedu košarke. Sena Matešić (21 poena, 8 skokova, 12 asistencija) je svojim iskustvom, preciznošću i asistencijama sigurno odvela svoju ekipu ka pobjedi. Petra Šimunić (29 poena) šuterski raspoložena i ubojita. Iskusna i isto tako precizna  Davorka Balić i mladi trio Mihaljević, Rimac i Kujundžić ovoga puta bili su prevelika prepreka za bilo kakvo iznenađenje te je pobjeda potpuno zasluženo pripala domaćinu.

Kvartet Mašić, Perko, Škarpin i Tuftan koliko se god trudio i pokušavao, ovoga  puta nisu bile dovoljno dobre za raspoloženu ekipu Murse.

KOMPLETNA STATISTIKA

Trener KK FSV,  Marin Mijaljević:

“Čestitke Mursi na zasluženoj pobjedi. Presudna je bila prva četvrtina gdje smo izgubili previše lopti i dobili previše laganih koševa od protivnika, čime im se otvorio i šut. Dugo nisam vidio ovakvu šutersku predstavu, ali zato smo sami krivi, zbog loše obrane. Drugi poraz u nizu, ne preostaje nam ništa drugo nego se vratiti u dvoranu, trenirati i raditi jače. Čeka nas idući vikend domaća utakmica protiv Zagreba i moramo se spremiti što bolje.”

Igreačica KK FSV, Karin Škarpin:

“U utakmicu smo ušle s prilično lošom energijom. Protivniku smo dopustili previše otvorenih šuteva, nakon kojih su se razigrale. Mislim da naša obrana nije bila na nivou na kojem možemo igrati. S druge strane u napadu smo zabili nekoliko otvorenih šuteva, ali smatram da to može puno bolje.”

Trener KK MURSA VROS, Goran Gunjević:

“Čestitam ekipi na pobjedi. Odigrali smo jednu dobru utakmicu. Napadački izvrsno, puno bolje nego što smo igrali prošlo kolo protiv Medveščaka. To je put kojim trebamo nastaviti.”

Igračica KK MURSA VROS, Magdalena Mihaljević:

“Čestitam mojoj ekipi i protivnicama na borbenosti. Ozbiljno smo i s puno energije ušli u utakmicu. Treniramo dva puta dnevno i vidjela se razlika. Smatram da bi razlika bila  puno veća da nismo imali par tehničkih pogrešaka, a trener je dao priliku svim igračicama. Sada nastavljamo sa treninzima i pripremamo se za utakmicu protiv Trešnjevke.”

Sličan sadržaj