Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (10 kolo): Teško izborena pobjeda Šibenika protiv KAŽL-a

ŽKK ŠIBENIK – KA ŽANA LELAS  61:57 (16-24, 25-17, 12-17, 8-9)

U dalmatinskom derbiju šibenske i splitske ekipe, pobjedu je, za 2 koša, odnio Šibenik.

Šibenik je pokušao dominirati s dalekometnih pozicija, no realizacija šuta nije bila na visini te je u koš ušlo tek 9 trica od čak 42 pokušaja. Postotak šuta za 2 poena nije Šibenčanke ništa bolje služio i iznosio je tek 28% pa je Šibenik, kao iskusnija ekipa i ipak pomalo i favorit, u do kraja neizvjesnoj utakmici, izvojevao vrlo tešku pobjedu.

Najbolja šibenska igračica bila je Ivana Dujić koja je ubacila 18 poena uz 8 skokova i 4 asistencije. Josipa Silov je upisala 17 poena i pet puta asistirala, a dobru je utakmicu odigrala i Antica Tabula s 10 poena i 9 skokova.

U redovima KAŽL-a najefikasnije su bile Vivien Nejašmić s 20 poena i 6 skokova i Nika Lokica sa 17 poena, 9 skokova i 5 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

Trenerica KAŽL ŽANA LELAS:

“Čestitke ekipi Šibenika na zasluženoj pobjedi iako do samog kraja je utakmica je bila neizvjesna. Mislim da  je presudilo iskustvo ekipe Šibenika. Nažalost prvo poluvrijeme smo imali velikih problema gdje smo primili šest-sedam trica i jednostavno Šibenik se odvojio na desetak poena razlike. U drugo poluvrijeme ulazimo dosta motivirano i u jednom trenutku uspijevamo doći u egal sa Šibenikom, međutim kod rezultata 48:46 za Šibenik tri četiri napada ispod koša nismo uspjeli realizirati i nismo mogli ni u jednom trenutku utakmice povesti. Kao što sam rekla dosad milijun puta, ekipa je jednostavno mlada, neiskusna, a možda je i sama ova utakmica protiv Šibenika je veliko preopterećenje za njih jer su znali ako ih danas dobijemo da imamo šanse kroz dvije utakmice koje su nam ostale da se borimo za prve tri ekipe u grupi.”

Josipa Zovko, igračica KAŽL-a:

“Čestitam domaćinu na, po meni, zasluženoj pobjedi. Prošlo i ovo kolo smo bili s favoritima u egalu do samog kraja i vidi se da nam nedostaje još malo iskustva u ovakvim utakmicama da prelomimo na našu stranu. Šteta što se naš rad i poštenje tijekom cijele sezone nije nagradio bar s ovom utakmicom, ali nema veze, idemo dalje raditi-  pred nama je svijetla budućnost.”

Trenera ŽKK Šibenik, Stipe Bralić:

“Jedna jako teška utakmica. Imali smo tri igračice bolesne od korone. Jedna je još uvijek bolesna, a dvije su prije dva dana izašle iz izolacije, a ostale su su prije četiri dana izašle iz samoizolacije. Igrali smo protiv ekipe koja jako dobro trči i ima puno snage, a prošli su te probleme prije mjesec i pol dana te sam jednostavno bio skeptičan hoćemo li izvući ovu utakmicu. Drugo poluvrijeme smo fizički strahovito pali s energijom. Ipak smo uspjeli na neki način iščupati pobjedu dobrom, solidnom obranom tako da jednostavno mogu samo čestitati igračicama što su uz ovako velike probleme uzrokovane koronom i samoizolacijom izvukle utakmicu. Pobijedili smo jednu dosta dobru ekipu koja je viša od nas, dobro trči i ima odličnu rotaciju igračica. S obzirom na sve mogu odati priznanje i čestitke igračicama koje su iz ovih neljudskih uvjeta bez Vojvodić koja još ima koronu i bez Franke Ćuklin koja je ozlijeđena uspjele skraćenom rotacijom izvući ovu jako tešku utakmicu.”

Igračica ŽKK Šibenik Ivana Dujić:

“Jedna jako teška utakmica za nas. Drago nam je šta smo uspjeli ovo izvući pogotovo nakon teške situacije što nas je uhvatila korona i izolacija. Stvarno bih čestitala curama na timskoj pobjedi. Mislim da je obrana bila ključna jer u drugom poluvremenu smo pali, šut je stao, a kondicije nismo imali, ali smo svi skupa obranom riješili utakmicu i drago mi je što smo uspjeli ostvariti ovu pobjedu. Čestitala bih kako svojim, tako i igračicama KAŽL na jednoj odličnoj i borbenoj utakmici.”

Sličan sadržaj