Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (1. kolo): Plamen Požega bez šansi protiv Zagreba

ŽKK ZAGREB – ŽKK PLAMEN POŽEGA 77:59 (21-12, 24-14, 22-13, 10-20)

Na otvorenju prvenstva ekipa Željka Ciglara bila je uvjerljiva protiv gošći iz Požege.

Utakmica je od početka bila jednosmjerna te su gošće tek pred kraj smanjile veliku razliku.

Najbolje kod domaćina bile su Blaženka Rezo s 16 poena i 10 skokova, Nikolina Vlašić s 16 poena i 6 skokova i Gabriela Grizelj s 16 poena i 5 skokova. Kod gošći najbolja je bila Jelena Ivezić s 31 poenom, 10 skokova i 4 asistencije.

KOMPLETNA STATISTIKA

Trener Plamen Požege, Vladimir Englman:

Prije svega vrlo loše smo ušli u utakmicu, premekano, bez imalo agresije bez želje za pobjedom. Čestitam treneru Ciglaru i ekipi pretrčali su nas, borili su se više. Mi jednostavno moramo shvatiti da ne možemo očekivati da će nam pobjedu donijeti jedan igrač. Nažalost moje cure su mislile da Jelena Ivezić može sve sama, ali ne može, mora se još netko priključiti.

Igračica Plamen Požege, Andrea Glomazić:

Mislim da nismo utakmcu otvorili na dobar način i onda je teško naći pravi ritam. Počeli smo igrati tek u trećoj četvrtini, ali tada je već bilo kasno.

Trener Zagreba, Željko Ciglar:

Za prvu utakmicu i početak prvenstva mogu reći da sam zadovoljan. Odlično prvo poluvijeme, gdje smo bili rastrčani, precizni, koncentrirani i to je rezultiralo s 19 poena razlike. Drugo poluvrijeme smo dobro krenuli međutim čim smo počeli raditi prve rotacije, mlađe igračice koje bi se trebale nametnuti agresivnošću nisu nalazile prava rješenja na njihovu zonu te su gošće smanjile razliku.

Igračica Zagreba, Lucija Antonija Milošević:

Utakmica je bila odlična, dali smo maksimum. Igrali smo timski i nije bilo individualne igre. Uvijek može bolje pa je jedna od stvari na koje moramo paziti kontra napad. Ne trebamo se zadovoljiti ovim uspjehom nego gledati naprijed nove pobjede.

Sličan sadržaj