Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (1. kolo): Puljanke uvjerljive na startu prvenstva

ŽKK PULA MOVITER – KAŽL 86:62 (28-12, 21-18, 18-19, 19-13)

Domaće igračice ušle su u utakmicu odlučno i žestoko te odmah na startu povele sa 13:0 i dozvolile prve poene igračicama KAŽL tek u petoj minuti utakmice. Bez obzira na početnu razliku Puljanke su diktirale tempo u prve dvije četvrtine i postigle 49 poena te završile prvo poluvrijeme sa vodstvom od 49:30.

Igračice KAŽL nisu se predavale te su u trećoj četvrtini podigle ritam utakmice i uspjele dovesti zaostatak na 12 poena razlike. Za više od toga nisu imale snage te su domaće igračice ponovnim podizanjem ritma došle do zaslužene pobjede.

Kod domaćih istakle su se Kelli Ann Schrauth s 24 poena i 11 skokova i  Nina Krstić s 20 poena i 7 skokova, a kod gošći najbolja je bila Lina Strilić s 22 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Trenerica KAŽL, Žana Lelas:

Utakmicu smo otvorili preplašeno i nismo odigrali ono što smo se dogovorili i radili na treninzima. Dozvolili smo domaćim igračicama da nam odmah na početku naprave veliku razliku koju nismo uspieli u nastavku okrenuti na našu stranu. Unatoč velikoj energiji koju smo unijeli u nastavku utakmice stigli smo na 12 poena zaostatka, ali dalje nismo uspjeli. Prevelika je razlika u skokovima i dominacija domaćina u reketu i to je bio ključ ove utakmice.”

Trener Pule Moviter, Ivan Đukić:

Nakon prošlogodišnje kalvarije, dobrim otvaranjem utakmice uspjeli smo odmah od početka napraviti ozbiljnu razliku, te smo istu sačuvali do kraja utakmice. Za prvu ovosezonsku službenu utakmicu zadovoljan sam prikazanom igrom iako imamo još dosta raditi na poboljšanju igre.

Sličan sadržaj