Premijer ženska liga

Prva ženska liga (3. kolo): Šibenik za koš pobijedio FSV, Zadar uvjerljiv protiv Brionke Pule

ŽKK Šibenik – KK FSV 68:66 (11-14, 12-24, 23-14, 22-14)

Domaća utakmica za Šibenčanke nije dobro krenula. Šibenčanke su se tražile, napadi nisu do kraja realizirani i uz nešto manje sretne ruke pri šutu ubrzo je bilo i 4:10 na stranu FSV-a. Uigranije Riječanke znale su iskoristiti ovaj trenutak pa kraj poluvremena ekipa Stipe Bralića dočekuje na -15 (23:38).

FSV se jednako dobro drži i početkom treće četvrtine kada nakon dva slobodna bacanja Alexis Carter i dalje imaju +15, no nakon tog trenutka vodstvo se Riječanki polako, ali sigurno topi. Josipa Silov tricom označava prijelomni trenutak utakmice izjednačenjem (64:64) na dvije i pol minute do kraja, a Antonija Chiabov polaganjem dvije sekunde do kraja donosi pobjedu Šibeniku.

Najbolja igračica Šibenika bila je Katarina Puljić s 21 poenom, 6 skokova, 5 asistencija i 7 osvojenih lopti, dok je valorizacijom od 35 najefikasnija bila FSV-ova Alexis Carter s 18 poena, nevjerojatnih 29 skokova, 5 asistencija i 3 blokade.

KOMPLETNA STATISTIKA

Izjava trenera gošći Marina Mijaljevića :

„Nismo iskoristili priliku, šteta. Prvo poluvrijeme dobrom kvalitetnom timskom igrom došli smo do velike prednosti ponajviše u obrani..  Drugo poluvrijeme nismo se držali nekakvih dogovora i male stvari su kad ih zbrojiš zajedno  presudile su . Puno skokova u napadu protivničkih bekova. U napadu smo pri velikom vodstvu žurili i uzimali brze šuteve. Nismo dolazili do kvalitetnih rješenja i onda kasnije kad je utakmica ušla u egal pritisak publike . Šteta na kraju koš za pobjedu iz skoka u napadu, nismo odigrali do kraja a domaćin jeste. Čestitke Šibeniku na pobjedi, a nama je vratiti se u ponedjeljak u dvoranu i raditi jer na slijedeće kolo čeka Medveščak.“

Izjava domaćeg trenera Stipe Bralića:

„Jako teška utakmica. Gošće su bile u prednosti od prve minute sve do zadnje sekunde-dvije prije kraja kada smo košem Chiabov prvi put poveli i pobijedili utakmicu. Pokazalo se da ćemo imati teške utakmice protiv ekipa koje treniraju zajedno dulje, znamo da imamo tih problema jer nama polovica ekipe trenira tjedno jednom ili dvaput. Praktički se tražimo kroz utakmicu, napokon smo našli u četvrtoj četvrtini postavu koja je, što se kaže, kliknula i odigrala jako dobro. Povezali smo dva, tri šuta za tri poena i jako je teško proći pored visoke Amerikanke i Tuftan, taj šut smo tražili cijelu utakmicu i na kraju smo u zadnjim sekundama sretno i spretno dobili utakmicu. Ovo su nam dva velika boda.“

 

ŽKK Zadar – ŽKK Brionka Pula 77:57 (20-13, 24-16, 18-11, 15-17)

U 3. kolu Prve ženske lige Zadar je uvjerljivo svladao gošće iz Pule. Dominacija je bila vidljiva od početka utakmice, a Zadranke su tek lagano popustile kada su u posljednju četvrtinu ušle s vodstvom od od +22 pri 62:40.

Zadar je predvodila kapetanica Ana Vrsaljko s 27 poena, 8 skokova i 5 osvojenih lopti. Nika Jelenković je ubacila 16 poena i 7 puta asistirala, dok je Ivana Dujić uz 9 poena asistirala čak 11 puta.

U redovima Brionke Pule najbolja je bila Sara Borič s 19 poena, 12 skokova i 7 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

“Ono što smo tražili to smo i dobili. Cure su ispoštovale sve što smo se dogovorili u svlačionici i nadam se da će se ovakva igra prenijeti i na druge utakmice. Imperativ pobjede je postojao i zato čestitam svojim igračicama što su uspjele ostati koncentrirane kroz cijelu utakmicu. Za pohvalu je i to što su naše tri razigravačice imale ukupno čak 26 asistencija što je prilično raritetan podatak“, rekao je trener Zadranki Toni Matešić.

 

 

Sličan sadržaj