Premijer ženska liga

Prva ženska liga (3. kolo): Požežanke bolje od Zagrepčanki

ŽKK Plamen Požega – ŽKK Zagreb 69:59 (15:15, 20:20, 21:16, 13:8)

U trećem kolu Plamene su na domaćem terenu ugostile ekipu Zagreba koju su pobijedile rezultatom 69:59.

Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno te se na odmor odlazi s rezultatom 35:35. Nakon poluvremena Plamene su podigle agresivnost u obrani, pogodile šuteve sa zvucima sirene što im je i donijelo pobjedu.

U redu Plamenih najraspoloženija je bila kapetanica Lana Hrmić koja je ubacila 18 poena sa šutom za tri 4/7, uz nju Princess Davis zabila je 17, a Ella Đukić 16 poena.

U redovima Zagreba najefikasnija je bila Anja Škara s 19 poena te Doris Grizelj s 9 poena.

ŽKK Plamen Požega: Davis 17, Maričević- , Županić- , Bašić 3, Glomazić 0, Bošković -, Vojvodić- , Hrmić Lea 6, Đukić 16, Hrmić Lana 18, Berger- , Warren 9.

ŽKK Zagreb: Čić 2, Barinić-, Vlašić 0, Grizelj 10, Rončević-, Zadro 4, Ćurić 8, Jurić 9, Soldo 2, Marić 5, Škara 19.

Nismo dobro odirale prvo poluvrijeme, igrale smo izjednačeno cijelo vrijeme, ali nakon polu vremena smo se probudile. Podigle smo agresivost u obrani i počele smo raditi na utakmici ono što smo cijeli tjedan trenirale. Čestitam mojim curama na pobjedi i ovaj tjedan nastavljamo se pripremati za sljedeću utakmicu”, rekla je Laura Bašić, igračica Plamen Požege.

Dobra utakmica, bila je zanimljiva, stalno u egalu imali smo malo i sreće jer je to ipak drugačija ekipa bez Marić. Parirali smo vanjskim pozicijama i ono što je rezultiralo pozitivnim rezultatom u svakom slučaju promjena ritma naše obrane, odigrali smo puno agresivnije u drugom poluvremenu nismo im dali da nam zabiju toliko laganih poena, pogodili smo neke zahtjevne šuteve, nama su ušli njima nisu, sve u svemu bilo je izjednačeno i zadovoljni smo sa dva boda. Čestitam Gjuri na fer i korektnoj igri i uspjeh u nastavku lige”, izjavio je trener Plamenih, Vladimir Englman.

Čestitam Požegi na pobjedi, danas su bile bolje od nas, mi smo malo ozlijeđeni i nismo dobro trenirale ovaj tjedan i Požega je to iskoristila. Nama ostaje sada da se skupimo na treninzima, dobro treniramo i okrenemo se sljedećoj utakmici“, kratko je komentirala Antonija Jurić, kapetanica Zagreba.

Pobijedio je protivnik koji je želio pobjedu više od nas, za svaku loptu su se bacale na glavu. Na kraju ipak možda i prevelika razlika, utakmica je bila na jednu loptu do zadnje dvije minute, u svakom slučaju zaslužena pobjeda i nadam se da ćemo revanširati u Zagrebu za ovaj poraz“, kazao je trener Zagreba Gjuro Simon.

KOMPLETNA STATISTIKA

 

 

 

Sličan sadržaj