Premijer ženska liga

Prva ženska liga (2. kolo): Ragusa prejaka za Brionku Pulu, Zagreb kod kuće bez problema za Zadrankama

ŽKK Brionka Pula – ŽKK Ragusa 36:94 (9-28, 7-22, 9-26, 11-18)

Utakmica neravnopravnih protivnika u kojoj su igračice Raguse odmah od starta nametnule čvrstu i agresivnu obranu po čitavom terenu te je došla do izražaja njihova tjelesna pripremljenost. Igračice Pule nisu mogle parirati te je utakmica bila jednosmjerna cesta. Zaslužena pobjeda gostujuće ekipe.

U dresu domaćina jedina dvoznamenkasta je bila Sara Simović s 10 poena i 10 skokova.

Kod Dubrovčanki se posebno istaknula Ana Haklička s 22 poena, 13 skokova i 7 asistencija te ukupnom valorizacijom od 38. Lorena Molnar je dodala 18 poena uz 10 skokova i dvije blokade, a Karla Kalajžić je ubacila 14 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Braslav Turić: „Ono što smo priželjkivali od ove utakmice je da se rastrčimo i odigramo brzu košarku s pressingom koje domaće igračice nisu mogle pratiti te smo došli do zaslužene pobjede.“

Ivan Đukić: „Nismo se uspjeli pomaknuti od prošlotjedne utakmice niti u jednom košarkaškom elementu da možemo parirati gostujućoj ekipi. Nismo tjelesno spremni te smo doživjeli težak poraz. Za nas će ovo biti teška sezona u kojoj ćemo se boriti za goli život tj. ostanak u prvoj ligi.“

ŽKK Zagreb – ŽKK Zadar 70:47 (18-7, 18-10, 21-17, 13-13)

Zagrepčanke su otpočetka nastupile bez rezervi i nisu davale mogućnosti gošćama iz Zadra za zaradu lakih poena te je već prvo poluvrijeme završilo sa značajnom razlikom pri 36:17.

U nastavku ekipa Gjure Simona ipak pomalo staje na kočnicu, no Zadranke ne uspijevaju ni smanjiti razliku, a kamoli pobuditi nadu preokret.

Andrea Marić je u rezultat Zagreba ugradila 19 poena, 11 skokova i tri asistencije, a slijedila ju je Antonija Jurić sa 16 poena.

Najbolja u dresu Zadra bila je kapetanica Ana Vrsaljko sa 16 poena, 8 skokova i 4 osvojene lopte. dok je Ivana Dujić dodala 14 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA 

Sličan sadržaj