Premijer ženska liga

Prva ženska liga (1. kolo): FSV-ova premijera završila pobjedom, Ragusa sigurna kod kuće

ŽKK Ragusa – ŽKK Zagreb 77:51 (19-16, 18-14, 19-10, 21-11)

Dubrovčanke su ugostile ekipu Zagreba i pobjedom otvorile ovogodišnju sezonu.

Nakon slabije no očekivanog ulaska u utakmicu i prilično ujednačenog prvog poluvremena (37:30), u drugom poluvremenu ekipa Raguse ubacuje u višu brzinu. Evidentno je za vrijeme odmora trener Turić inzistirao na obrani jer se upravo zahvaljujući tom segmentu Ragusa značajnije odvaja te drži Zagrepčanke na distanci do kraja utakmice.

Najbolja igračica po izboru trenera u prošloj sezoni Iva Todorić bila je najefikasnija u redovima Raguse s postignutih 13 poena, 7 skokova, 3 asistencije i 4 osvojene lopte. 13 poena je dodala i Ana Vojtulek, a 10 je upisala Karla Kajalžić.

Kod ekipe Zagreba istaknula se Viktorija Ćurić sa 17 poena i 5 skokova, dok je 11 poena ubacila Andrea Marić, a kapetanica Antonija Jurić je dodala 10.

KOMPLETNA STATISTIKA 

Trener Zagreba Gjuro Simon: „Zaslužena pobjeda Raguse i osobno ih smatram glavnim favoritom. Nažalost, što umor što nismo u punom sastavu, žao nam je da nismo pružili bolji otpor. Želimo puno sreće ekipi Raguse!“

Trener Raguse Braslav Turić: „Igrali smo prvo poluvrijeme mekano u obrani i dopustili protivniku lagane prodore sa trice uz samo 7 napadačkih skokova. A u napadu smo bili ‘pretvrdi’. Drugo poluvrijeme smo zatvorili vanjski prodor, neutralizirali unutarnju igru Zagreba i stoga otvorili nekoliko kontranapada i lakih poena, napravili razliku i držali do kraja. Ekipa Zagreba se pokazala kao tvrda ,čvrsta ekipa i mislim da će u nastavku prvenstva mnoge ekipe imati problema s njima.“

ŽKK Split – KK FSV 55:61 (11-19, 21-14, 14-13, 9-15)

U Splitu je ekipa FSV-a imala premijerni nastup u Prvoj ženskoj ligi. Nakon što su u prošloj sezoni dominirale u Drugoj ženskoj, i prvu utakmicu u eliti otvorile su pobjedom i to u gostima.

Utakmica je uglavnom tekla u izjednačenom tonu, no u završnici su Riječanke pokazale više hrabrosti i srca u napadu te su sa sobom odnijele prve bodove.

Gabriela Visković je splitskom rezultatu pridonijela sa 17 poena, Ana Miše je ubacila 12, a Tea Turić 10 poena.

Kod FSV-a je dominirala Alexis Carter s 25 poena, 21 skokom, 3 osvojene lopte i 5 blokada. 15 poena je dodala Anja Perko, a Karin Škapin 12.

KOMPLETNA STATISTIKA

Trener Splita Boran Grgin : “Prvo čestitke ekipi FSV-a na zasluženoj pobjedi. Mi se cijelu utakmicu nismo uspjeli othrvati toj psihozi prvog kola, igrali smo u grču, lopta nije išla dobro u napadu a čak nismo ni uzimali otvorene šuteve, što smo bez pardona radili u pripremnim utakmicama. Također nam je bio veliki problem i kontrola skoka u obrani, ali naravno tu velike zasluge idu pojačanju FSV-a Alexis Carter koja je uz 25 poena uhvatila čak 15 skokova u napadu, 21 ukupno. Dominantan je igrač za ovu našu ligu i iako smo dugo držali egal presudila je njena kvaliteta. S obzirom na okolnosti nismo puno poena ni primili, ali jednostavno u napadu moramo igrati hrabrije i tečnije jer je 55 na domaćem parketu definitivno premalo.”

Ivana Brnas, igračica Splita: “Bili smo svjesni da nas čeka jedna dobra ekipa koja je ušla u prvu ligu s velikim ambicijama u narednoj sezoni što su danas rezultatski i potvrdile. Borile smo se i ginule za svaku loptu, želje nije nedostajalo, ali jednostavno nismo imale sreće. Previše izgubljenih lopti, dominacijom protivnika u skoku i preranog opterećenja pojedinih igračica faulima doveli smo se u neugodnu situaciju što su protivnice iskoriste u svoju korist. Nije ugodno izgubiti prvo kolo pogotovo kad si domaćin, ali dobro, što je tu je. Na nama je da što prije zaboravimo ovu utakmicu, dignemo glavu i nastavimo jako raditi za nadolazeću utakmicu. Čestitala bih ekipi FSV na pobjedi te im poželjela sreću u nastavku sezone.”

Trener FSV-a Marin Mijaljević je, razumljivo, bio vrlo zadovoljan s prvom utakmicom:

„Fenomenalan osjećaj, prva utakmica u prvoj ligi i ostvarena pobjeda. Cijela utakmica je praktički bila u egalu, ispod 10 razlike, i cure su pravim pristupom prebrodile krizne momente u igri, i na kraju došle do zaslužene pobjede. Čestitke svim curama, mentorici Moniki Kovač, bili smo tim, i na ovome želimo graditi priču i dalje. Čestitke i ekipi Splita na pravoj sportskoj borbi do zadnje sekunde.“

Anamari Romih, kapetanica riječke ekipe:

„Evo nas, prva liga, prva pobjeda. Dugogodišnji rad i trud se isplatio. Ova ekipa će bit zapisana kao prva ekipa kluba koja je zabilježila pobjedu u prvoj ligi. Energija, emocije, pozitiva, sve je bilo tu i neopisiva mi je čast da se mogu predstaviti kao kapetan ove ekipe. Samo ljubav i samo jako.“

 

Sličan sadržaj