Premijer ženska liga

Početak Prve ženske lige (1/2): Kakva su očekivanja klubova u novoj sezoni?

U predstojećem vikendu čekaju nas prve utakmice Prve ženske lige. Format je ponešto izmijenjen – za naslov prvakinja natječe se 10 ekipa, za razliku od prošlosezonskih 12, a napeta sezona je zagarantirana.

U prvoj utakmici prvog kola Prve ženske lige susrest će se ŽKK Split i KK FSV. Splićanke su prošle sezone došle do same završnice s Medveščakom, a FSV je nova ekipa u elitnom društvu. No, splitski roster se, kažu, podosta promijenio, a djevojke iz Rijeke sigurno žele dokazati da im je mjesto upravo u prvoj ligi.

Boran Grgin, trener ŽKK Split rekao je pred početak sezone:

“Za početak pozdrav svim kolegicama i kolegama koji se bave ženskom košarkom! Što se tiče očekivanja u novoj sezoni, prerano je da definiram svoj stav jer ne znam još u potpunosti sa kakvim rosterima ove godine raspolažu ostale ekipe. Mi smo od lanjskog finala ostali bez nekoliko važnih igračica tako da bi definitivno bilo kontraproduktivno stavljati bilo kakav rezultatski imperativ pred cure koje su tu. Očekujem samo da predano rade kao i do sada i da iskoriste minutažu na najbolji mogući način. Ako nekoliko njih na kraju sezone budu bolje igračice nego su danas, ja ću biti zadovoljan a kod većine je napredak vidljiv već u ovih nekoliko pripremnih utakmica koje smo odigrali.”

Marin Mijaljević, trener FSV-a:

„S nestrpljenjem očekujemo početak sezone. Ispred nas je prva sezona u najvišem rangu natjecanja u povijesti kluba, nakon svega 3 sezone nastupanja u seniorskom uzrastu. Prvi i osnovni cilj ove sezone je ostanak u ligi. Imamo bazu motiviranih i talentiranih djevojaka od 14 do 22 godine i želja je dočekati njihovo sazrijevanje, da one kroz kvalitetan rad uskoro postanu nositelji seniorske ekipe. Za taj korak potreban je broj kvalitetnih utakmica, što možemo dobiti jedino kroz igranje prve lige pa ponavljam, osnovni cilj je ostanak u ligi. Isto tako cilj nam je napraviti napredak u organizacijskom i financijskom smislu. 

Po prvim informacijama i dojmovima, liga će biti veoma izjednačena i teško je bilo što prognozirati. Veliki broj ekipa ima nositelje u mladim igračicama što će vjerojatno donijeti velike amplitude iz kola u kolo. Neka sve djevojke ostanu zdrave, uživaju u nadolazećoj sezoni, puno sreće ostalima, a mi čvrsto vjerujemo u ispunjenje našega cilja.“

Drugu utakmicu, 12. listopada u 16:00 sati, igraju ŽKK Ragusa i ŽKK Zagreb.

Ragusa je iz Zagreba dovela trofejnog trenera Braslava Turića i Ivu Todorić, najbolju igračicu prošle sezone po izboru trenera, oboje iz Medveščaka, dok je u Zagrebu stabilan Đuro Simon.

O očekivanjima iz Dubrovnika izjasnila se Uprava kluba:

“Ženski košarkaški klub Ragusa ulazi u novu sezonu s većim očekivanjima u odnosu na prethodnu godinu. Zadržali smo prošlogodišnji roster te se dodatno pojačali na nekim pozicijama. Najavljena pojačanja , kao i stručni stožer govori da smo u ovu sezonu ušli spremniji i da očekujemo bolje rezultate u odnosu na prošlu godinu. Pripreme su prošle u najboljem redu. Vjerujemo da će liga biti zanimljiva .Nova sezona, nova uzbuđenja te se veselimo utakmicama koje su pred nama.“

Za ŽKK Zagreb trener Đuro Simon:

„U novu sezonu ulazimo sa željom da pokušamo u što ranijoj fazi osigurati opstanak. Roster na papiru izgleda vrlo slično rosteru s kojim smo završili prošlu sezonu, ali moram naglasiti da imamo velikih problema s povredama što nam prilično komplicira situaciju.

Od igračica kojih više nema sa nama izdvajam Hajdin (Medveščak), Mamić (Pula) i Plavljanin (završetak karijere). Igračice koje su nam pristupile su Viktorija Čurić iz Podravca i Krnic iz Folke Borovje. Obje igračice su još juniorke, ali su nam važne prinove u prvoj ekipi.”

Sličan sadržaj