Mlađe kategorijeOstala natjecanja

Prijavite svoju školu u drugu sezonu Jr. NBA lige!

Hrvatski košarkaški savez, u suradnji s NBA Europe, drugi put organizira Jr. NBA ligu u kojoj će sudjelovati osnovne škole iz svih krajeva Hrvatske, podijeljene u dvije konferencije, baš kao i u pravoj NBA ligi.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i velikog zadovoljstva svih uključenih u projekt, ali i zbog velikog broja upita kako se prijaviti za sudjelovanje u ligi, ove godine mogućnost prijave otvorena je svim zainteresiranim osnovnim školama u Hrvatskoj.

Prijave molimo poslati na najkasnije do 10.11.2023. do 12 sati na e-mail: leonardo.mazic@hks-cbf.hr

Osnovnoškolske ekipe čine djeca od 1. do 4. razreda, na listi igrača naći će se 15 imena, uz dodatnu rodno inkluzivnu zanimljivost: na svakoj listi moraju se naći minimalno dvije djevojčice, dok jedna uvijek mora biti na terenu. Ova pravila idu uz bok U9 mini košarci u kojoj se također nalaze mješovite ekipe, a i ostale stavke uređuju se po pravilima mini košarke.

Nakon zaprimljenih prijava odredit će se sustav natjecanja, podjela divizija i eventualne kvalifikacije u slučaju većeg broja prijava u pojedinim regijama. Također, ako u određenim regijama ne bude dovoljno prijava, nažalost, te škole neće moći biti uključene u natjecanje.

Planirano trajanje lige je dva i pol mjeseca (uključujući eventualne kvalifikacije), stoga škole koje će se prijaviti za sudjelovanje moraju biti spremne igrati cijelo navedeno vrijeme trajanja lige. Okvirni kalendar natjecanja koji je podložan promjenama ovisno o mogućnostima organizacije i broju prijavljenih ekipa:

  • Kraj studenog, početak prosinca – eventualne kvalifikacije i draft (draft nakon kvalifikacija i prije Božića) – najviše 2 tjedna
  • Kraj studenog, prosinac, druga polovica siječnja – grupna faza (po divizijama) – dvokružno – trajanje maksimalno 4 tjedna
  • Druga polovica siječnja, početak veljače – playoff konferencija – igraju se po dvije četvrtfinalne i polufinalne utakmice, a prolazi ekipa s boljom koš razlikom (trajanje maksimalno 3 tjedna)
  • Kraj veljače – Final 4 – trajanje jedan vikend

FOTOGALERIJA: Atmosfera s prošlogodišnjeg drafta Jr. NBA lige

Sličan sadržaj