Ostala natjecanja

Hrvatski košarkaški suci Jelena Tomić i Martin Vulić zaradili velika priznanja

Košarkaške teme uglavnom se vrtke oko klubova, reprezentacija, transfera, ponekad i navijača, no na svakoj utakmici nezamjenjivi su i košarkaški suci. Često ih, uglavnom domaća publika na utakmicama proziva, izloženi su procjenama i komentarima, no ovaj put donosimo pozitivnu priču o priznanjima za kvalitetan rad.

Hrvatski su suci na cijeni u Europi, ali i puno šire, za što dokaze ovog ljeta prilažu Jelena Tomić i njen kolega Martin Vulić.

Jelena Tomić je, naime, zaslužila svojim dugogodišnjim i očito zapaženim radom suditi finale Univerzijade koja se ovog ljeta igrala u kineskom Chengdou. Kina je u finalu pobijedila Japan 99:91, a Jelena je dijelila pravdu pred 20 000 košarkaških fanova. Doživljaj dvorane kakav malo tko iskusi, a tek stajati na parketu…

Martin Vulić je, pak, jedini hrvatski sudac koji je, također nakon zapaženog dugogodišnjeg sudačkog rada, dobio nominaciju za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje će se od 25. kolovoza do 10. rujna igrati u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Čestitamo Jeleni na velikom uspjehu, a Martinu želimo puno sreće na parketima najvećeg košarkaškog događanja ove godine!

 

Sličan sadržaj