Mlađe kategorijeOstala natjecanja

FOTO Jr. NBA: Druga sezona u Hrvatskoj započela draftom u Zagrebu

Nakon izuzetno tražene i uspješne prve sezone, došlo je vrijeme i za drugu godinu Jr. NBA lige u Hrvatskoj. Ozarena dječja lica u amfiteatru Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u Zagrebu govorila su sve što je potrebno – Jr. NBA liga daje okus onoga što bi jednog dana moglo biti, daje osjećaj da baš i ti – i Lana i Marko iz 3.b možete biti NBA i WNBA zvijezde!

O popularnosti ovakvog formata govori i činjenica da su se ove godine 43 osnovne škole prijavile  za Jr. NBA projekt, stoga su u nekim regijama organizirane i kvalifikacije za ulazak u natjecanje. Već i sam dolazak na draft predstavljao je pobjedu!

Draft je otvorio Stanko Ružičić, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju RGNF-a: “Drago mi je vidjeti vas u ovako velikom broju, naročito da ovoliki broj djece još uvijek žudi za košarkom, voli košarku i želi se natjecati i na kraju, da živi zdravo i ne provodi toliko vremena na igricama i mobitelima. Drago mi je i što se ovaj događaj kod nas održava i drugi put zaredom, a ja se nadam da ćemo se vidjeti i iduće godine. Na kraju bih vas pozdravio s rudarskim uzvikom: ‘Sretno!’, sretno s izvlačenjem i sretno u natjecanju!”

Na draft je stigao i uvijek inspirativan Damjan Rudež, bivši NBA igrač i ambasador ovog projekta u Hrvatskoj: “Izuzetno me veseli da Jr. NBA liga raste, veseli me odaziv ove sezone i smatram da će ovo biti sjajna prilika za sve vas da već u ovako mladom uzrastu iskusite igranje u NBA dresu. Svi vaši najdraži igrači koje danas gledate na NBA utakmicama i na highlightsima na društvenim mrežama, i oni su jednom davno krenuli igrati košarku baš kao i vi – bili su mali i sanjali su, jednako kao što, nadam se, sanjate i vi da ćete igrati u NBA i WNBA ligi. Ova liga će vam pružiti fantastično iskustvo da sa svojim suigračima i suigračicama dijelite i dobro i zlo, da se učite timskim vrijednostima, da dobijete ono najbolje što sport nudi, da se naučite nositi i s porazima i s pobjedama, a nadam se i da će vam donijeti puno uživancije i prijateljstava. Sretan vam draft i cijela sezona!”

Iznenađenje za sve mlade NBA-ovce bio je video pozdrav kapetana hrvatske reprezentacije Darija Šarića koji ove sezone u Golden State Warriorsima ubacuje dvoznamenkaste brojke – zasad je na prosječnih 10.7 poena po utakmici i preko 20 minuta u igri.

SUSTAV NATJECANJA

PRVI STUPANJ

  • Svaka škola igra 4 utakmica unutar svoje divizije
  • Škole igraju po principu svako sa svakim sa školama unutar svoje divizije
  • 1 vikend (subota i nedjelja) x 4 utakmice

DRUGI STUPANJ (DOIGRAVANJE)

  • Osam (8) najboljih škola iz svake konferencije s najboljim omjerom (pobjeda-poraz) ostvaruju pravo nastupa u doigravanju (ukupno 16 škola) – 4F i 2F konferencija
  • Igraju se po dvije (2) utakmice u 4F i 2F te dalje prolazi škola sa boljom koš razlikom

TREĆI STUPANJ (FINALE)

  • Zasniva se na formatu „Final Four” natjecanja
  • Sastoji se od dvije finalne konferencijske utakmice, utakmice za treće mjesto te Jr. NBA finalne utakmice

Sličan sadržaj