Ostala natjecanja

Košarka u kolicima: Hrvatska pobijedila Sloveniju u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči EP

Hrvatska – Slovenija 55:46 (16:10, 11:14, 8:7, 20:15)

 

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima pobijedila je Sloveniju 55:46 (16:10, 11:14, 8:7, 20:15) u prijateljskom pripremnom susretu odigranom u dvorani Sportsko-gimnastičkog centra Aton u Nedelišću.

Utakmica protiv Slovenije bila je zatvorena za javnost, što drugim riječima znači da su izbornici obje reprezentacije uvježbavali posljednje taktičke zamisli za skorašnji nastup na Europskom prvenstvu B i C divizije u Sarajevu.

Prvenstvo u Sarajevu igra se od 12. do 22. lipnja, Hrvatska je u skupini D uz Bugarsku, Mađarsku i Bosnu i Hercegovinu, Slovenija je u skupini C zajedno sa Srbijom, Latvijom i Irskom.

Prvo ime Hrvatske u Nedelišću je bio Ante Štimac sa 21 poenom.

“Zadovoljan sam svojom igrom, ali nije bitan pojedinac, bitna je čitava reprezentacija i da svi zajedno radimo kao jedan.  Naš izbornik Siniša Kuharić i pomoćni trener Igor Ograjšek svim igračima su dali prigodu da zaigraju, Slovenija je odlična mlada momčad, ali pokazali smo kvalitetu i čestitam i stožeru i svim sugiračima na odigranoj utakmici. Mislim da smo na pravom putu i da ćemo u Sarajevu napraviti kvalitetan rezultat. Ostalo nam je još nekoliko dana priprema, još neke stvari moramo posložiti, ali mislim da ćemo do najvažnije utakmice protiv Bosne i Hercegovine, što je na rasporedu 17. lipnja, biti spremni”, rekao je Ante Štimac.

Hrvatska nastup na Europskom prvenstvu B i C divizije otvara 15. lipnja utakmicom protiv Mađarske, 16. lipnja na rasporedu je utakmica protiv Bugarske.

HRVATSKA: Sinovčić 5, Panđić 6, Bastalić, Pešić, Bistrović, Demirović 17, Štimac 21, Adrić, Nišandžić 2, Lisska, Perinović, Žagar 4.

SLOVENIJA: Kuduzović 7, Lokar, Musić 9, Kamenik 8, Radić 2, Povše, Gračnar 2, Škorjanc 2, Slapničar 16.

Sličan sadržaj