Ostala natjecanja

Košarka u kolicima: Hrvatska pobijedila Belgiju i osvojila peto mjesto na EP u Sarajevu

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima pobijedila je Belgiju 64:54 (10:4, 20:16, 19:18, 15:16) u posljednjoj utakmici na Europskom prvenstvu B i C divizije u Sarajevu i osvojila peto mjesto.

Hrvatski košarkaši maksimalno su ozbiljno shvatili svoju posljednju natjecateljsku obavezu na prvenstvu, iako su problemi s bolestima i umor ozbiljno počeli uzmati maha momčad je odigrala koncentrirano i motivirano, taman onoliko koliko je trebalo da se pobjedom zaključi sarajevski nastup.

“Pošteno smo odradili i ovu utakmicu, s obzirom na sve okolnosti koje su nam se izdešavale tijekom ovog prvenstva na kraju ipak možemo reći da smo zadovoljni petim mjestom. Naravno, težili smo medalji i ulasku u A diviziju europske košarke u kolicima, ali imali smo tijekom turnira previše zdravstvenih problema, na dvije smo utakmice zbog bolesti ostali i bez izbornika Siniše Kuharića, tako da stvarno možemo biti zadovoljni. Dali smo maksimum svih svojih mogućnosti tijekom ovog turnira, čestitam svim igračima, Stožeru, zahvaljujem i svim medijima koji su nas pratili, svaka čast svima, puno nam je značila ta podrška, da te podrške nije bilo sigurno ne bi bilo niti ovog uspjeha”, rekao je Igor Ograjšek, pomoćni trener reprezentacije, koji je utakmicu vodio umjesto bolesnog izbornika Siniše Kuharića.

Jedna od pritajenih želja bio je plasman u A diviziju, koliko bi to bila realna slika najbolje je pokazalo baš ovo prvenstvo u Sarajevu.

“Naš je cilj ostvaren dok smo bili u skupini, željeli smo ostati u B diviziji i u tome smo uspjeli. Protiv Belgije smo odigrali utakmicu na nivou, željeli smo pokazati da nam je mjesto u top 5 B divizije, a najvažnije je da jedni drugima nakon ovog turnira možemo pogledati u oči. Pokušat ćemo se pripremiti još bolje za prvenstvo koje slijedi za dvije godine, ali i tada će nam biti cilj ostati u B diviziji, A divizija je jedan veći nivo košarke u kolicima. Kada budemo imali veći broj klubova i veći broj igrača moći ćemo se nečemu nadati. Turska je najbolje mjerilo, njihovu reprezentaciju čine profesionalni igrači koji žive od košarke u kolicima. Dakle, prezadovoljan sam ostvarenim”, rekao je Ivica Vujica, predsjednik Hrvatskog saveza košarke u kolicima.

Ademir Demirović utakmicu protiv Belgije okončao je sa 19 poena, 16 skokova i šest asistencija, Ante Štimac je dodao 18 poena, dvoznamenkasti učinak (10 poena) imao je i Dino Sinovčić, uz pet ukradenih lopti i dvije blokade.

HRVATSKA – BELGIJA 64:54 (10:4, 20:16, 19:18, 15:16)

Utakmica za peto mjesto. Dvorana hotela Hills. Gledatelja: 100.

Suci: Elnad Karović, Dino Duraković, Aldin Dedić.

HRVATSKA: Sinovčić 10 (4-10), Pandžić, Žagar 4, Pešić 7 (1-2), Bistrović, Demirović 19 (5-8), Štimac 18 (2-7), Perinović, NIšandžić, Lisska 2, Adrić, Bastalić 4.

BELGIJA: Etaqukil, Minten, Hulsmans 10 (0-1), Vanden Eynde 2 (0-1), Bukkers 4, Binh Pho, Offermann 17 (1-2), Hindrickx 2, Edja-Wato 18 (4-7), Bernal 1 (1-2).

Sličan sadržaj