Ostala natjecanja

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima započela pripreme za Europsko prvenstvo

Siniša Kuharić: Utakmica protiv Slovenije bit će nam generana proba

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima započela je u Nedelišću pripreme za nastup na Europskom prvenstvu B i C divizije, što će se od 12. do 22. lipnja odigrati u Sarajevu.

Pod vodstvom izbornika Siniše Kuharića hrvatski reprezentativci u dvorani Aton bruse formu za predstojeće izazove, u prvoj fazi priprema naglasak će biti na treninzima snage, naravno da se neće zanemariti niti tehničko-taktički detalji

Trenutačno najviše radimo na kondiciji, ali niti taktiku nismo zanemarili. Srećom, nema nikakvih ozljeda, sve nas služi onako kako smo zamislili. Ima malo umora, ima i malih upalica, ali to je očekivano za ovaj pripremni period”, rekao je Siniša Kuharić, izbornik reprezentacije.

Hrvatska će u Nedelišću odigrati i jednu trening utakmicu protiv Slovenije, ali zatvorenog tipa kako bi oba trenera nesmetano mogla isprobati željene taktičke varijante.

“Utakmica protiv Slovenije bit će nam generalna proba, nakon nje ćemo vidjeti gdje smo, imat ćemo jasniju sliku”, dodaje Siniša Kuharić.

Na Europskom prvenstvu u Sarajevu nastupit će 16 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine. Hrvatska košarkaška reprezentacija igrat će u skupini D, a suparnici će biti reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mađarske i Bugarske.

Pravo nastupa u četvrtfinalu steći će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine, promociju u A diviziju europske košarke u kolicima steći će reprezentacije koje izbore plasman u finale sarajevskog turnira.

Tekst, FOTO: HSKUK

Sličan sadržaj