Ostala natjecanja

FIBA Europa kup: Cedevita Junior u prvom krugu kvalifikacija ide na estonski Kalev

Cedevita Junior je saznala ime protivnika u kvalifikacijama za FIBA Europa kupa. Ždrijeb u Munchenu smjestio ju je u kvalifikacijski turnir B, a mjesto održavanja još nije određeno.

Protivnik u prvom krugu 27. rujna Cedeviti Junior biti će estonski Kalev/Cramo, momčad koja je 11 puta bila prvak Estonije, 3. prošle sezone, uz nastupe u Latvijsko-estonskoj ligi, VTB ligi i FIBA-inoj Ligi prvaka.

U slučaju pobjede, u drugom krugu, dan kasnije, protivnik Zagrepčanima bila bi Priština Sigal, momčad koja je 14 puta bila prvak Kosova i 15 puta osvajač kupa (aktualni osvajač), a koju  e u sezoni 2018./2019. vodio današnji trener  Cedevite Junior i hrvatski izbornik Damir Mulaomerović osvojivši naslov prvaka i kup.

Pobjednik tog susreta čeka rasplet protivnika s druge strane ždrijeba  u kojem bolji iz susreta Universitatea Craiova/BCCBet Jonava ide na austrijski Kapfenberg Bulls.

Ukupni pobjednik kvalifikacijskog turnira B bit će smješten u skupinu F FIBA Europe kupa u kojoj su već nizozemski Donar Groningen, talijanski Brindisi dok će četvrto mjesto popuniti poraženi u kvalifikacijama Grupe C  FIBA Lige prvaka gdje su nositelji njemački Brose Bamberg i ciparski Keravnos.

KK Cedevita Junior 

Sličan sadržaj