Ostala natjecanja

EuroCup Women: Ragusa odigrala prvu domaću europsku utakmicu nakon 14 godina

ŽKK RAGUSA –  FLAMMES CAROLO BASKET 47:78 (15-29, 17-12, 7-20, 8-17)

U drugom kolu FIBA-inog Europskog kupa za žene Ragusa je upisala poraz od francuskog Flammes Carolo Basketa s 47:78. Važniji od samog rezultata je svakako europski istup Raguse i neprocjenjivo iskustvo koje igračice stječu boreći se s, u ovom slučaju, profesionalnim francuskim prvoligaškim klubom. Naime, posljednji je put Ragusa u europskom Kupu nastupala u sezoni 2008/09, odnosno od posljednje je domaće europske utakmice prošlo dugih 14 godina. Hrvatski košarkaški savez pozdravlja i daje svesrdnu potporu europskim nastojanjima naših klubova.

Prošlu su utakmicu igračice Raguse izgubile kod Brna u gostima (71:68), no ta je utakmica mogla prevagnuti i na njihovu stranu, pogotovo uzevši u obzir činjenicu da su u posljednjoj četvrtini imale i šest poena vodstva. U ovom susretu su Francuskinje preuzele kontrolu odmah na početku i Ragusa ni u jednom trenutku nije uspjela preuzeti vodstvo.

U redovima Raguse Lea Hajdin je postigla 11 poena, dok je najefikasnija bila Lina Strilić s 9 poena i 3 asistencije. Zvijezda gostujuće ekipe, Amerikanka Brianna Fraser je s 20 poena i koeficijentom efikasnosti od 32 bila motor svoje ekipe.

FOTO: FIBA

Sličan sadržaj