Ostala natjecanja

Memorijalni turnir Silvije Jenkač Jenki za vikend u Velikoj Gorici

U Velikoj Gorici se ovog vikenda održava Memorijalni međunarodni turnir Silvije Jenkač – Jenki u spomen na ne toliko eksponiranog, no većini košarkaškog svijeta dobro poznatog trenera zbog kojega su mnoga djeca zavoljela košarku i u košarci i ostala.

Turnir organizira KK “Velgor” iz Velike Gorice u suradnji sa Zajednicom športskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Košarkaškim savezom Zagrebačke županije i pod pokroviteljstvom grada Velike Gorice i Zagrebačke županije.

Sve utakmice održat će se u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica, Rakarska 19, a ulaz je moguć uz predočenje COVID potvrde. U dvorani je potrebno nositi i zaštitnu masku.

Raspored:

Subota, 18.12.

  • 09:30 KK Velgor – BC San Pedro
  • 11:15 Otvaranje turnira
  • 12:00 KK Marsonia – KK Pepi sport

Nedjelja 19.12.

  • 09:30 Utakmica za 3. mjesto
  • 11:30  Finale
  • 13:00  Zatvaranje turnira i podjela nagrada

__________________

Silvije Jenkač – Jenki, rođen je 4.12.1958. godine u Zagrebu, a od 1977. godine započinje s trenerskim radom koji nije prestajao sve do svoje smrti 10. siječnja 2020. U svojoj bogatoj karijeri uvijek je nalazio načina i snagu da pokreće nove, obnavlja stare klubove i nikad nije prestao biti učitelj, trener i prijatelj. Mnogo je klubova i košarkaša koje je dotaknuo svojim znanjem, no svakako velikogorička košarka (pod svim imenima Radnik, Media, Gorica) te košarkaši iz Maksimira, Zrinjevca i Cedevite puno su naučili upravo od Jenkija. Brojni igrači s kojima je radio ostvarili su zavidne karijere, nastupali na Olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima te igrali Euroligu i NBA ligu (Mario Kasun, Robert Troha, Marin Rozić, Damjan Rudež…), jednako kao i treneri koje je potaknuo i školovao tijekom karijere (Tomislav Mijatović, Goran Patekar, Goran Bjedov, Davor Matković, Braslav Turić, Ivan Rudež, Hani Istanbuli).

 

Sličan sadržaj