https://youtu.be/RzjXPq_sXWU
Ostala natjecanja

VIDEO: Povijesna utakmica kojom je Split (POP 84) po treći put zasjeo na vrh Europe

Nakon povijesnih utakmica reprezentacija koje je FIBA počela prikazivati u nedostatku košarkaških događanja diljem svijeta, a imali smo priliku pogledati i finale Olimpijskih igara u Barceloni 1992. godine protiv originalnog Dream Teama, vrijeme je za legendarne klupske utakmice.

Prva po redu snimka, i nama svakako najzanimljivija i najviše prirasla srcu, ona je kojom je splitski POP 84 (ranije Jugoplastika, današnji Split) treći put zaredom dokazao da je najbolji u Europi.

Bio je to jedan neponovljiv četvrtak, 18. travnja 1991. U Parizu je Split, odnosno POP 84, igrao finale Kupa prvaka Europe protiv velike Barcelone predvođene trenerom Božidarom Maljkovićem koji je dvije prethodne godine osvajao naslov prvaka upravo sa Splićanima. Split je pak predvodio Željko Pavličević, a u odnosu na prethodnu sezonu, u rosteru su nedostajala trojica igrača iz startne petorke: Rađa, Sobin i Ivanović. Stoga Split, unatoč osvojenim naslovima dvije godine zaredom, nije slovio kao favorit, no ipak je napravio senzaciju i svladao Španjolce sa 70:65. Treći naslov prvaka Europe zaredom! Takvo što je pošlo za rukom samo ASK Rigi kasnih 50-ih godina 20. stoljeća i nijednom klubu nakon Splićana.

Danas (3. srpnja) od 18:00 sati uživajte u vremeplovu namještenom na 29 godina unazad i osjetite iskonsku košarkašku emociju!

POP 84: Sretenović (7), Perasović (6), Pavičević (7), Kukoč (8), Čizmić, Naumoski, Tabak (2), Savić (27), Lester (11), Naglić (2)

Sličan sadržaj