Ostala natjecanja

Nakon Splita, Dino Rađa i u Zagrebu predstavio “Rađu”

Stanovnik košarkaške kuće slavnih Dino Rađa ima biografiju kakvu je teško svesti pod naziv jednog dokumentarnog filma. Osvojio je osam medalja u dresu reprezentacija Jugoslavije i Hrvatske (dvostruki prvak Europe, dva olimpijska srebra – Seoul 1988.  i Barcelona 1992., četiri bronce), sa splitskom Jugoplastikom bio je dvostruki prvak Europe. Od 1993. do 1997. godine bio je jedan od najboljih igrača Boston Celtica, igrao je i u rimskom Virtusu, Panathinaikosu, Olympiakosu, Zadru, Ciboni te na kraju karijere još jednom u svome Splitu.

Nekako su ipak sve te godine stale u vrlo emotivni dokumentarni košarkaški film „Rađa“ u kojem se se našla čitava njegova obitelj i najbliži suradnici na čelu s dugogodišnjim kondicijskim trenerom Mirkom Krolom. Ekranom su prodefilirali Dražen Petrović, Stojko Vranković, Velimir Perasović, Božidar Maljković, Vlade Divac… niz legendi kojima se kraj ne nazire i sve to uz ljudsku priču, Dinine roditelje pa i gospođu Evu koja je je čistila na Gripama – svi su oni sudjelovali u oblikovanju jednog ispunjenog života.

Film je premijerno prikazan u Splitu u četvrtak 5. ožujka, jučer (10. ožujka) održana je zagrebačka premijera, a na obje premijere mogle su se vidjeti brojne poznate sportske i estradne osobe. Dino nikako nije mogao zaobići ni Zadar te se tamo premijera planira za utorak, 17. ožujka u Kneževoj palači.

*  NOVO |12. ožujka|: Nažalost, zbog trenutne situacije s koronavirusom, zadarska premijera filma “Rađa” odgođena je do daljnjega.

 

 

Sličan sadržaj