Ostala natjecanja

FOTO Otvoren Europski tjedan sporta, premijer Plenković uzeo loptu u ruke

 

Kod Malog jezera zagrebačkog Jaruna jučer, 23. rujna je svečano otvoren šesti Europski tjedan sporta u organizaciji Ministarstva turizma i sporta. Europski se tjedan sporta održava od 23. do 30. rujna u svim zemljama Europske unije, a posvećen je motivaciji i aktivaciji građana na bavljenje tjelesnom aktivnošću pod sloganom #BeActive. Događaj je otvorio predsjednik Vlade Andrej Plenković, a svima okupljenima su se obratili i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Ognian Zlatev.

„Bavljenje tjelesnom aktivnošću jedan je od najlakših i najljepših načina kako možemo brinuti o našem zdravlju i to je poruka koju šaljemo danas. Na žalost, pokazatelji o tome koliko se kao nacija bavimo tjelesnom aktivnošću nisu dobri i nisu nešto na što se možemo ponositi. Ova Vlada reagirala je na te negativne trendove i zato je podnaslov prve strategije u povijesti sporta, Nacionalni program sporta 2019.-2026., koju smo donijeli prošle godine „Prema zdravoj i aktivnoj naciji ponosnoj na sportske uspjehe“. Željeli smo naglasiti kako je ljepota sporta u svim uspjesima i medaljama koje nam donose naše vrhunske sportašice i sportaši, ali isto tako, i još važnije, da nam bavljenje sportom omogućava zdraviji i kvalitetniji život“, poručila je ministrica Brnjac.

Na samom otvorenju predstavili su se mnogi sportovi, a premijer Andrej Plenković se u pratnji ministara Zdravka Marića, Josipa Aladrovića, i Ivana Malenice, državnog tajnika za sport Tomislava Družaka te predsjednice Nacionalnog vijeća za sport i proslavljene košarkašice Danire Bilić očekivano najduže zadržao na košarkaškom terenu. Nije stalo samo na razgovoru, bilo je tu i pokazivanja košarkaških vještina, vrtjela se i lopta na prstu, šutiralo se na koš…

Srećom, bili su tu na ispomoć, kako državnim dužnosnicima, tako i baš svima zainteresiranima za košarku, članovi naših U16 i U18 ženskih i muških reprezentacija s trenericom Marijom Kovač Mijač i trenerima Petrom Babićem, Marijanom Bagarićem i Edijem Račkim. Sve kako bi ljubav prema košarci, ali i aktivnom načinu života općenito, prenijeli mlađim i i starijim generacijama. Zahvaljujemo im što su izdvojili dan iz svojih prenatrpanih rasporeda i posvetili ga popularizaciji sporta.

Nisu naši košarkaši isključivi, podržavaju oni sve sportove, a mnoge će i zaigrati. Doduše, pitanje je gdje je završila loptica s donje fotografije.

Sličan sadržaj