Ostala natjecanja

FIBA Europe: Kraj sezone za Euroligu za žene, kao i za muški i ženski Eurokup

Odluka o ljetnim natjecanjima – uključivši europska prvenstva za mlađe kategorije – do početka travnja.

Upravni odbor FIBA-e Europe je na sjednici od 13. ožujka donio važne odluke u vezi klupskih natjecanja, a nastavno na razvoj pandemije koronavirusa.

Konkretnije, odlučeno je da se neće nastaviti sezona za sva klupska natjecanja u organizaciji FIBA Europe (EuroLeague Women, EuroCup Women i FIBA Europe Cup).

U narednim tjednima, na temelju razvoja situacije s pandemijom i na temelju budućih odluka FIBA-e o košarkaškim natjecanjima, Odbor će donijeti potrebne odluke u vezi sa statusom ovih natjecanja u sezoni 2019.-20.

Sastankom koji je održan putem video konferencije zbog ograničenja putovanja nametnutih pandemijom, predsjedao je predsjednik FIBA Europe Turgay Demirel, a prisustvovali su mu i predsjednik FIBA-e Hamane Niang, glavni tajnik FIBA-e Andreas Zagklis, izvršni direktor FIBA-e Europe Kamil Novak, kao i predsjednik HKS-a Stojko Vranković koji je član Upravnog odbora FIBA Europe.

Obraćajući se odboru gospodin Demirel je podsjetio sve prisutne da FIBA Europe stavlja zdravlje i sigurnost svojih glavnih dionika – igrača, trenera, navijača, medija – na prvo i najvažnije mjesto: “Kako vlade pokušavaju poduzeti mjere za obuzdavanje pandemije, svi stručnjaci jasno preporučuju otkazivanje sportskih događaja kako bi zauzdali širenje virusa. Slijedili smo preporuke stručnjaka.”

Nakon zahtjeva brojnih nacionalnih saveza i budući da se širenje pandemije koronavirusa ne može predvidjeti, Upravni odbor FIBA-e Europe se također složio da će pratiti situaciju i do travnja odlučiti o eventualnom odgađanju ili izmještaju svih nadolazećih ljetnih događaja.

U priopćenju FIBA-e Europe se ne spominje Basketball Champions League, no regularni dio natjecanja BCL-a je nedavno završio te se još trebaju odigrati utakmice završnice, počevši s četvrtfinalima koja su trebala biti na rasporedu 12. ožujka.

FOTO: fiba.basketball

Sličan sadržaj