Ostala natjecanjaSeniori

Ante Toni Žižić iz Cleveland Cavsa u Maccabi

Hrvatski reprezentativac Ante Toni Žižić se nakon dvije i pol sezone provedene u najjačoj profesionalnoj ligi – NBA i sve u Cleveland Cavaliersima, vraća u Europu, odnosno u Euroligu. Sretni dobitnik je Maccabi Playtika Tel Aviv na čijim je stranicama danas osvanula vijest o novom igraču.

„Klub je ponosan što može objaviti potpisivanje dvogodišnjeg ugovora s Antom Žižićem (23, 2.08m). Hrvatski centar ima nekoliko veza sa žuto-plavima. Prvo, on je mlađi brat Andrije Žižića koji je sa Žutima osvojio naslov prvaka Eurolige 2014. Osim toga, te iste godine je Ante s Draganom Benderom posjetio Izrael u vrijeme kad je osnovana Maccabijeva akademija“, objavili su u Maccabiju.

“Ante je igrač s takvim kvalitetama koje će nam dati puno snage u reketu i sretan sam što smo ga potpisali“, rekao je njegov novi trener Giannis Sfairopoulos. „Sa svojim vještinama i profesionalizmom pomoći će Maccabiju u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Sretan sam što ga treniram, a trenirao sam i njegovog starijeg brata Andriju u Olympiakosu.“

Ante je u Cleveland Cavse stigao iz turske Darussafake u sezoni 2017/18, a najboljom mu se pokazala sezona 2018/19 u kojoj je prosječno zabijao po 7.8 poena uz 5.4 skoka u 59 utakmica.

Ante, sretno ti u novom klubu i želimo ti više nego uspješnu sezonu!

Sličan sadržaj