Ostala natjecanja

Svjetsko prvenstvo 2019: Španjolska bolja od Srbije, Argentina sigurno protiv Poljske

U skupini I i J danas su se igrale utakmice dokazivanja statusa, jer su putnici u četvrtfinale određeni utakmicama koje su se odigrale prije dva dana – Poljska, Srbija, Španjolska i Argentina ostvarile su svaka po četvrtu pobjedu.

S današnjim danom neporažene su ostale samo Španjolska i Argentina. Što se tiče zemalja u skupinama I i J koje nisu osigurale četvrtfinale, Rusija je pobijedila Venezuelu sa 69:60. Velik utjecaj na to imao je Andrey Vorontsevich koji je ubacio 17 poena, od čega tri trice u isto toliko pokušaja uz 9 skokova i 5 asistencija.

U utakmici velikih preokreta Italija je porazila Portoriko s 94:89. Portoriko je na poluvremenu imao 20 poena vodstva, no s velikog odmora se vratila jača i odlučnija Italija s uključenom nepropusnom obranom. Igrač utakmice Marco Belinelli je u upisao 27 poena uz 6 skokova i 3 asistencije, no u konačnici će se i Portoriko i Italija smjestiti negdje između 9. i 16. mjesta.

Argentina je petu pobjedu u nizu ostvarila nanijevši prvi poraz Poljskoj (91:65). Igrač utakmice bio je 39-godišnji Luis Scola s 21 poenom, 6 skokova i 3 asistencije. Poljska je posljednje vodstvo imala na samom početku pri 5:4 rezultatu, no već je na poluvremenu bilo 42:27 za Argentinu, a prednost je u ostatku utakmice samo rasla.

Sraz između jakih pretendenata na medalje Španjolske i Srbije završio je uspješno po Španjolce (81:69). Španjolska je odigrala odličnu obranu i zaustavila Srbiju na samo 69 poena. Španjolska je vodila većinu utakmice, no kada je polovicom treće četvrtine Nikola Jokić nakon dvije uzastopne tehničke pogreške morao napustiti parket, Srbija je upala u probleme. Španjolska je dobro znala iskoristiti situaciju te je napravila 12-3 seriju da bi prešla u solidno vodstvo od 63:42. Srbija je dvije minute do kraja smanjila razliku do -8, no Španjolci su pravodobno reagirali kad je trebalo i upisali petu pobjedu.

U četvrtfinalu će snage odmjeriti Srbija i Argentina te Španjolska i Poljska.

Sličan sadržaj