Ostala natjecanja

Svjetsko prvenstvo 2019: Poraz SAD-a od Srbije, Češka bolja od Poljske

Utakmice za poredak od 5. do 8. mjesta

Unatoč tome što su SAD već dan ranije pretrpjele poraz od Francuske nakon 13 godina pobjeda na Svjetskim prvenstvima, početak utakmice protiv Srbije šokirao je sve. Prva četvrtina je završila s visokih 32-7 za Srbiju, pa su Amerikanci u drugoj zbili svoje redove, popravili napadačku liniju i upisali 12:33. Tako se na poluvrijeme odlazi s prilično izjednačenih 44:40.

Uz uspone i padove obiju strana u ostatku utakmice, momčad Srbije ipak u posljednjoj četvrtini dolazi do dvoznamenkastog vodstva te se uspješno brani od povratka Amerikanaca u utakmicu i završava susret s 94:88. Igrač utakmice Bogdan Bogdanović je ubacio tri trice i ukupno upisao 27 poena. Njegova je momčad ukupno postigla čak 15 trica uz 48% preciznosti i na kraju kapitalizirala dalekometne napade u pobjedu nad nekadašnjim favoritima prvenstva.


U drugoj utakmici razigravanja od 5. do 8. mjesta Češka je pobijedila Poljsku s 94:84. Obje su europske zemlje jednako krenule i jednako završile prvu četvrtinu (23-23), da bi zatim mijenjale primat – u drugoj dionici je bila bolja Češka, u trećoj Poljska, a u posljednju se četvrtinu ulazi s neodlučnih pola koša viška za Češku (64:63). U završnici su ipak reprezentativci Češke pokazali više snage i trkačkih mogućnosti, upisali dodatnih 30 poena i dvoznamenkastu pobjedu.


U subotu, 14. rujna u 14 sati, Srbija će sa Češkom igrati za 5. mjesto, a SAD s Poljskom u 10 sati za 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu.

FOTO: fiba.basketball

Sličan sadržaj