Ostala natjecanja

Svjetsko prvenstvo 2019: Početak drugog dijela – slavile Srbija i Poljska

U drugom dijelu prvenstva natječe se najboljih šesnaest ekipa za ponos igranja u četvrtzavršnici SP-a

Na Svjetskom prvenstvu u Kini došlo je vrijeme za obračun u drugoj fazi natjecanja. Kristalno je jasno kojih 16 momčadi su najbolje, a počinju kalkulacije tko će završiti među 8 najboljih i krenuti s knock-out dijelom prvenstva.

U drugoj fazi najboljih šesnaest je podijeljeno u četiri skupine po četiri ekipe, rezultati iz prvog dijela se prenose, a svaka će momčad odigrati dvije utakmice protiv onih reprezentacija s kojima nisu bile prethodno u skupini. Drugim riječima, skupine izgledaju ovako:

I

J

K

L

Poljska

Srbija

SAD

Francuska

Argentina

Španjolska

Brazil

Australija

Rusija

Portoriko

Grčka

Litva

Venezuela

Italija

Češka

Dominikanska Republika

Srbija je nastavila s pobjedničkim nizom i upisala četvrtu pobjedu protiv značajno slabijeg Portorika (90-47). Utakmica je bila jednosmjerne prirode pa je Saša Đorđević na terenu iskušao svih 12 igrača. Čak pet srpskih reprezentativaca ušlo je u dvoznamenkaste poene, s tim da je obruč najviše pogodovao Nemanji Bjelici s 18 poena.

Poljaci nastavljaju ispisivati povijest – na Svjetskom prvenstvu i dalje su neporaženi jer su u današnjoj utakmici bili bolji od Rusije sa 79:74. Heroj utakmice bio je Adam Waczinsky s ukupno 18 poena, a upravo je njegova trica za 61:58 u posljednjoj četvrtini dovela Poljsku u prvo vodstvo. Poljacima je pripomogla i čudesna preciznost s linije slobodnih bacanja – pogodili su ih 35 od 38, dok su Rusi u tom segmentu imali slabiji učinak od 13-35.

Danas još čekamo rasplet utakmica između Argentine i Venezuele te Španjolske i Italije.

Za dva dana dolaze druge šanse: Rusija protiv Venezuele, Portoriko s Italijom, Poljska će pokušati s Argentinom, a utakmicu između Španjolske i Srbije moći ćete pogledati i na HTV2 s početkom u 14:30.

Sličan sadržaj