Ostala natjecanja

Svjetsko prvenstvo 2019: Parovi četvrtfinala su…

Nakon odigranih deset dana utakmica Svjetskog prvenstva u Kini, konačno je poznato svih osam najboljih momčadi.

Posljednje dvije momčadi pridružile su se već ranije definiranim četvrtfinalistima: danas su svoje mjesto među najboljih osam potvrdili SAD i Češka.

Branitelji naslova svjetskih prvaka, reprezentacija SAD-a, nastavila je svoj niz pobjeda s rezultatom 89:73 protiv Brazila. Amerikanci imaju priliku biti i prva reprezentacija koja je osvojila tri naslova zaredom. Nakon 2010. i 2014, kineski trofej 2019. omogućio bi im još jedan rekord u košarkaškoj povijesti.

Europske zemlje imaju dodatnu motivaciju plasirati se što više; naime dvije najbolje europske reprezentacije dobit će direktne ulaznice za Olimpijske igre. Najbolje dvije američke reprezentacije već su potvrđene (SAD i Argentina), kao i afrička (Nigerija) i azijska (Iran).

Česi su, usprkos porazu od Grčke sa 77:84, također uspjeli napredovati u knock-out fazu natjecanja. Amerikanci će u četvrtfinalu dočekati Francusku, a Česi će u borbu s najboljima u skupini L –  do sada nepobijeđenom Australijom.

Ostali parovi potvrđeni su još u nedjelju: Argentina i Srbija te Španjolska i Poljska odigrat će četvrtfinalne utakmice već sutra, 10. rujna.

Sličan sadržaj