Ostala natjecanja

Svjetsko prvenstvo 2019: Kratki rezime prvog dana

Tko je upisao prve pobjede i je li bilo iznenađenja?

U prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u Kini Angola nije mogla parirati reprezentaciji Srbije. U impresivnoj pobjedi od 105:59 nad jedanaesterostrukim prvacima Afrike, Bogdan Bogdanović je ubacio 24 poena.

Poljska je pobjedom nad Venezuelom (80:69) prvi put nakon 52 godine slavila na Svjetskom prvenstvu. U trećoj četvrtini Venezuela je bila na tek koš razlike (44:42), no Poljska se, prevođena Mateuszom Ponitkom (15 poena), uspjela odvojiti i upisati prvu pobjedu.

Rusija je odigrala napetu utakmicu protiv Nigerije i slavila s 82:77. S obzirom da se u ovoj skupini nalazi i jaka Argentina, ova je utakmica Rusiji donijela važne bodove. Rusi su trice šutirali s preko 40% preciznosti, a Nigerija s 21 izgubljenom loptom nije mogla do važnih koševa.

Portoriko je dobio Iran s 83:81 u dramatičnoj završnici. Iako su kaskali za Iranom i to čak s dvoznamenkastim brojkama, tri trice Davida Huertasa dale su toliko potreban vjetar u leđa Portoriku.

Italija nije pružila ni tračak nade Filipinima (108:62). Sjajan je bio Luigi Datome sa 100% preciznosti šuta iz igre i ukupno upisanih 17 poena.

Kina je nešto teže od očekivanog pobijedila Obalu Bjelokosti (70:55). Sredinom treće četvrtine bilo je tek 38:37 za Kinu koja je potom potegla 11-2 i osigurala vodstvo protiv kojeg Obala Bjelokosti više nije imala oružja.

Pobjeda Argentine nad Korejom bila je očekivana (95:68). Koreja jest pokazala izuzetnu motiviranost, ali to nije bilo dovoljno protiv Argentine koja je ipak peta na svjetskoj ljestvici.

Jedna od većih razlika bila je ona između Španjolske i Tunisa (101:62). Čak je petero španjolskih reprezentativaca postiglo dvoznamenkast broj poena, a najuspješniji je bio Sergio Llull sa 16 poena.

FOTO: fiba.basketball

Sličan sadržaj