Ostala natjecanja

Svjetsko prvenstvo 2019: Drugi dan protekao bez iznenađenja

Favoriti upisali pobjede, poraženima u Kini prilika za iskupljenje za 2 dana

U tzv. skupini smrti (Litva, Australija, Kanada i Senegal) Australija je pokazala svoju snagu pobjedom nad Kanadom (108:92) unatoč tome što je Kanada u trećoj četvrtini eksplodirala s 37 poena. No, u posljednjoj je dionici Australija ubacila u višu brzinu (32-15) i uhvatila pobjedu. Čak šestero Australaca postiglo je dvoznamenkast broj poena, a s 24 najbolji je bio Matthew Delladova.

Brazil je do pobjede nad Novim Zelandom (102-94) došao zahvaljujući jakoj trećoj četvrtini (28-12), nakon što je poluvrijeme dalo doslovni 50:50 rezultat. Novi Zeland je u posljednjoj četvrtini (24-34) napravio sve kako bi kraj utakmice izgledao drugačije, no Brazil je uspio sačuvati krhku prednost.

Dominikanska Republika je slavila nakon trilera s Jordanom (80:76). Nakon prvog poluvremena dominikanska reprezentacija je vodila 47:36, no u drugom dijelu Ahmad Al Dwairi (ukupno 34 poena na utakmici) vodi jordanski napad do vodstva od 74:73. Jordanu ipak u ciljnoj ravnini ponestaje snage i bodovi odlaze predstavniku američkog kontinenta.

Litva je lako svladala Senegal sa 101:47. U za Litvu ugodnoj i jednosmjernoj utakmici, Senegal ni jednom nije ozbiljnije priprijetio.

Grčka je prošla Crnu Goru s 85:60. Utakmica je krenula sporo, no Grci u drugoj četvrtini ograničavaju Crnu Goru na samo 7 poena. Tako dolaze do 26 poena vodstva na poluvremenu, a razmak održavaju do kraja. Najbolji igrač utakmice bio je tek 21-godišnji Georgios Papagiannis s 15 poena i 8 skokova.

Jedna od najiščekivanijih utakmica dana, a naposljetku i jedna od najnapetijih bila je ona između Francuske i Njemačke. Francuska je slavodobitno otvorila s 14:0 i u prvoj četvrtini Nijemcima dopustila tek 4 poena. Unatoč efikasnoj i tvrdoglavoj upornosti njemačke reprezentacije, Francuska se u ključnim trenucima uspjela obraniti i završiti utakmicu sa 78:74.

Još jedna utakmica u kojoj je pobjednik stvorio vodstvo odmah na početku bila je ona između Turske i Japana. Turska je već prvom četvrtinom i vodstvom od +16 pokazala da se ne šali. Japan ni u jednom trenutku nije uspio ugroziti prednost turske reprezentacije, a semafor je u konačnici ispisao 86:67 za predstavnike Europe.

Branitelji naslova prvaka, momčad SAD-a, unatoč početnoj izjednačenosti, nisu imali većih problema sa češkom reprezentacijom (88:67). Bila je to očekivana pobjeda, no momčad SAD-a je na trenutke pokazala slabosti koje mora riješiti do utakmice s Turskom ili će riskirati da se sljedeća utakmica naziva iznenađenjem kola.

FOTO: fiba.basketball (SAD-Češka)

Sličan sadržaj