Ostala natjecanja

Svjetsko prvenstvo 2019: Australija i Francuska su u četvrtfinalu

Češka je pobjedom protiv Brazila ostavila sve karte otvorene u skupini K.

Današnjim utakmicama Svjetskog prvenstva u Kini još su dvije zemlje zaslužile prolaz u četvrtfinale – Australija i Francuska su se tako pridružile Poljskoj, Argentini, Španjolskoj i Srbiji.

Australija je teže od očekivanog svladala Dominikansku Republiku (82:76) te došla do četvrte uzastopne pobjede, dok je Francuska preživjela triler protiv Litve (78:75).

Francuzi su bili u vodstvu većinu utakmice, no u posljednjoj četvrtini su morali uložiti posljednje napore kako zaustavili inspiriranu Litvu. Litvanci su, naime, tri minute do kraja utakmice uspjeli preuzeti vodstvo pri 72:70 i doveli atmosferu do usijanja. Utakmicu je u ime Francuske presudio Nando de Colo skok šutom iz okreta za 78:75.

Grčka je predvođena NBA MVP-jem Giannisom Antetekounmpom odigrala zaista dobru utakmicu protiv SAD-a, posebno u obrambenom segmentu, no pomoći nije bilo i Amerikanci upisuju pobjedu od 69:53.

Češka je nevjerojatnom pobjedom protiv Brazila (93:71) ostavila u nedoumici cijelu skupinu K u kojoj su sada svima karte otvorene. Češka i Brazil imaju 3-1 omjer pobjeda, Grčka 2-2, a SAD 4-0. Češka se sastaje s Grčkom, a Brazil sa SAD-om te su sve kombinacije otvorene – proći mogu svi, a iako su za to šanse minimalne, teoretski mogu ispasti i Amerikanci koji do sada nisu izgubili ni jednu utakmicu.

Sličan sadržaj