Ostala natjecanja

Svjetsko prvenstvo 2019: Argentina i Španjolska zaslužile polufinale

Argentina je svladala favoriziranu Srbiju, a Španjolska je očekivano pobijedila Poljsku.

Argentina je u polufinale Svjetskog prvenstva ušla prvi put nakon 13 godina (4. mjesto u Japanu 2006.) i u tome spriječila Srbiju koja ne samo da je sanjala medalju, već i pobjednički pehar u rukama svojih reprezentativaca. Argentina je slavila rezultatom 97:87, a heroji utakmice bili su Facundo Campazzo s 18 poena i 12 asistencija i neuništivi Luis Scola s 20 poena.

Južnoamerikanci su bili u laganom vodstvu većinu utakmice, no kada je Srbija početkom posljednje četvrtine preuzela vodstvo, Laprovittola i Scola su poletjeli i doveli Argentinu do 87:76 prednosti. Srbija, unatoč nikad zvjezdanijem rosteru, nije uspjela napraviti preokret i morala se oprostiti od sjajnih odličja koja su im mnogi predviđali.

Poljska se na Svjetsko prvenstvo plasirala nakon duge 52 godine. Ne samo plasirala, već i zaslužila mjesto u  četvrtfinalu, tako da se njihova bajka već odvila. U polufinale će ipak, sukladno očekivanjima, Španjolska s pobjedom od 90:78 nad Poljacima. Španjolci su na poluvremenu imali tek 5 poena prednosti, no tada ubacuju u višu brzinu ne dozvoljavajući Poljacima nadu u iznenađenje prvenstva. Ricky Rubio se upisao u anale Svjetskih prvenstava kao najbolji asistent, a u ovoj je utakmici odradio 9 asistencija, ali i 19 poena (tri trice) i 5 skokova.

Argentina će se u polufinalu susresti s pobjednikom utakmice SAD-Francuska, a Španjolska s boljima iz ogleda Australija-Češka.

Sličan sadržaj