Ostala natjecanja

Stojko Vranković i „Admiral“ David Robinson u ugodnom razgovoru u Zadru

Legendarni centri upoznali su se još davne 1986. na Svjetskom prvenstvu u Madridu

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković i NBA San Antonio Spurs legenda David Robinson, zvan „Admiral“ radi čina u američkoj mornarici stečenog studiranjem na U.S. Naval Academy proveli su dan u ugodnom razgovoru u Zadru. Prijateljstvo je to koje potječe još iz davne 1986. kada su se upoznali na Svjetskom prvenstvu u Madridu gdje je naslov uzela američka reprezentacija, a reprezentacija tadašnje Jugoslavije bila je brončana, dok je Dražen Petrović izabran u najbolju petorku prvenstva.

Na suparničkim stranama na parketu našli su se u povijesnom finalu Olimpijskih igara 1992. u Barceloni, prvim Olimpijskim igrama hrvatske reprezentacije koja se u finalu našla s originalnim, neki kažu i jedinim „Dream Teamom“. Sretali su se kasnije i u američkoj NBA ligi, a prijateljstvo su intenzivirali kad su im sinovi Antonio i Justin koji dijele godište rođenja počeli pohađati Duke University. Tu je negdje krenula priča o posjeti Hrvatskoj koja se ostvarila u Zadru.

„Admiral“ je sa svojom obitelji doplovio cruiserom iz Atene te nakon druženja u Zadru nastavio put Jadranskim morem prema Veneciji. Bio je to dan razgovora o košarci od 1986. naovamo, ali i povijesti Hrvatske i Zadra uz razgledavanje zadarskih znamenitosti. Osim Stojka Vrankovića, dobri domaćini Robinsonu u Zadru bili su i Zdenka Zrilić, vlasnica tvrtke S-Event i Krešimir Butić, voditelj Muzeja zadarske košarke.

Sličan sadržaj