Ostala natjecanja

Predavanje prof. dr. sc. Slavka Trninića u Osijeku

U vrijeme priprema U20 reprezentacije treneri Osječko-baranjske županije imali su priliku nadograditi svoja znanja na temu cjelokupnog razvoja mladih igrača.

U osječku dvoranu Gradski vrt nedavno su bili pozvani svi treneri Osječko-baranjske županije, ali i svi ostali koji su se tamo zatekli te su imali priliku odslušati predavanje prof.dr.sc. Slavka Trninića pod naslovom „Sustav cjelokupnog razvoja igrača od 8. do 19. godine života“. Ne samo odslušati, naravno, jer prof.dr.sc. Trninić često inzistira na interakciji i dvosmjernosti komunikacije. Ova je tema toliko važna i sveobuhvatna da je prof. Trninić svojim predavanjima tek načeo površinu onoga što bi mogao prenijeti novim generacijama trenera. Tek „vrh ledenjaka“, reklo bi se u nekim kulturama.

Tako je ovdje bila riječ o trećem njegovom predavanju u organizaciji HKS-a. Uvodno je predavanje održano u Solinu za vrijeme održavanja završnice Kupa „Krešimir Ćosić“ u veljači, drugo se smjestilo na završnicu Prvenstava Hrvatske za mlađe kategorije u Zadru u svibnju, a treće uoči međunarodnog turnira za U20 reprezentacije krajem lipnja u Osijeku. Sva su predavanja bila besplatna za trenere, a ponijeti je bilo potrebno samo dobru volju i otvorenost prema učenju i novim iskustvima.

Često kažemo, pa i na ovim stranicama: „Profesora Trninića nije potrebno posebno predstavljati…“, no zbog mlađih generacija trenera i budućih trenera donosimo ipak, pri završetku teksta, njegov životopis.

I prije nego što pogledate video zapis, pročitajte svakako dojmove s predavanja, dojmove ljudi koji iskustvo imaju i svakodnevno ga stječu, još uvijek uče i cijene znanje.

G. Davor Dogan, predsjednik Udruge trenera Osječko-baranjske županije: „Ispred Udruge košarkaških trenera Osječko-baranjske županije želimo izraziti izuzetnu čast i zahvalu što smo imali u gostima g. Slavka Trninića, izuzetnog stručnjaka, pedagoga, a prije svega čovjeka. Svojim predavanjem pomogao je mnogim trenerima iz regije da se bolje upoznaju s biti košarkaškog razvoja i rada s mladim igračima . Njegovo znanje je toliko veliko da svi imaju puno toga za naučiti. Voljeli bi da takvih njegovih predavanja bude još, a ako bi bilo moguće, voljeli bi prisustvovati i praktičnim seminarima kako bi mlađi treneri vidjeli i u praksi kako to izgleda. Još jednom hvala HKS-u i g. Trniniću.“

Damir Rajković, trener U-20 reprezentacije Hrvatske: „U Osijeku smo imali prilike poslušati zanimljivo I poučno predavanje dr. Trninića o sustavu treninga i rada s mladim košarkašima te smo također imali čast da nas je dr. Trninić posjeti na treningu. Nama kao stožeru zaista puno znači što eminentni košarkaški stručnjak prati naš rad, a vjerujem da je i igračima bilo motivirajuće raditi pod nadzorom čovjeka koji je imao prilike raditi s najvećim imenima i talentima s ovih prostora.“

G. Srđan Helbich, pomoćni trener U-20 reprezentacije Hrvatske: „U prostorijama osječke dvorane Gradski vrt u kojoj se pripremamo sa U20 reprezentacijom, prof.dr.sc. Slavko Trninić je održao predavanje na temu ‘Cjeloviti razvoj igrača od 8. do 19. godine života’. Budući da se jedan dio predavanja poklapao s terminom treninga reprezentacije te nažalost nismo bili u mogućnosti poslušati cijelo predavanje, profesor nam je omogućio tu privilegiju da smo nakon predavanja sjedili i razgovarali o košarci i upijali svaku njegovu rečenicu te nas je sljedećeg jutra posjetio na treningu i poželio nam uspjeh u daljnjem radu. Želio bih u budućnosti što više takvih predavanja i susreta.“

Sličan sadržaj