Ostala natjecanja

Počinje Svjetsko prvenstvo u Kini

Skupine, sustav natjecanja, raspored i pokoja zanimljivost

Posljednjeg dana kolovoza, na samom kraju ljeta, počinje Svjetsko košarkaško prvenstvo u Kini. Na prvenstvu nažalost nema Hrvatske, no ostaje činjenica da se radi o najznačajnijem ovogodišnjem košarkaškom događaju.

Prvenstvo otvaraju reprezentacije Angole i Srbije 31. kolovoza u 9,30 po našem vremenu, dok je po lokalnom kineskom vremenu 15:30, a posljednje utakmice u danu se igraju u 14:30, odnosno 20:30. Tako je FIBA našla prihvatljivo vrijeme kako za odigravanje utakmica igračima, tako i gledateljima za praćenje, bar u Europi.

Kompletan raspored možete preuzeti OVDJE.

SKUPINE

A
B
C
D
E
F
G
H
Obala Bjelokosti
Rusija
Španjolska
Angola
Turska
Grčka
Dominikanska Republika
Kanada
Poljska
Argentina
Iran
Filipini
Češka
Novi Zeland
Francuska
Senegal
Venezuela
Koreja
Portoriko
Italija
SAD
Brazil
Njemačka
Litva
Kina
Nigerija
Tunis
Srbija
Japan
Crna Gora
Jordan
Australija

DRUGA FAZA

Po dvije najbolje momčadi iz svake skupine svoje rezultate prenose u drugu fazu natjecanja i formiraju skupine I, J, K i L. Ekipe igraju utakmice protiv onih dviju momčadi s kojima nisu bile prethodno u grupi (dakle, ukupno se igraju dvije utakmice u ovoj fazi natjecanja), a dvoje prvoplasiranih iz skupina druge faze natjecanja ulaze u četrvtzavršnicu.

ZAVRŠNA FAZA

Od 10. do 15. rujna traje završna faza – put od četvrtfinala do finala te razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta. Razigravanje je posebno dobilo na važnosti s obzirom na to da prvih sedam momčadi ima direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju, dok sljedećih 16 ide na kvalifikacijske olimpijske turnire.

U sklopu promotivnih aktivnosti FIBA je danas, povodom otvaranja Svjetskog prvenstva, lansirala posebnu tematsku igricu na digitalnim platformama. Radi se o igri skupljanja i razmjene kartica igrača sa statistikama – FIBA Basketball World Cup Card Game, a bit će dostupna na Facebooku i WeChatu. Osim toga, još od kvalifikacija za Svjetski Kup dostupna je mobilna aplikacija FIBA Basketball World Cup putem koje možete pratiti ekipe koje Vas najviše zanimaju te primati novosti, video isječke, statistike, gledati konferencije za medije itd.

Sličan sadržaj