Ostala natjecanja

FOTO Predstavljen spot „Dražen – za sva vrimena“, uskoro i mjuzikl

Na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović u utorak, na 55. rođendan košarkaškog genija, predstavljen je glazbeni sport “Dražen – za sva vrimena”.

Autor pjesme “Dražen za sva vrimena” je poznati glazbenik Stanko Šarić, producent spota Antonio Zadro, autor scenarija Dražen Runje, a spot je snimljen u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović i u Hrvatskom narodnom kazalištu.

„Spot, čiji su autori Stanko Šarić, Dražen Runje i Antonio Zadro, predstavljen je povodom 55. rođendana Dražena Petrovića i on je samo najava glazbenog mjuzikla »Okovani Amadeus« čija će premijera biti na sljedeći Draženov rođendan, 22. listopada 2020. godine“ , rekao je Ivica Krajač koji je napisao libreto za mjuzikl i objasnio kako je „Okovani Amadeus“ inspiriran Draženovom veličinom i Eshilovom antičkom tragedijom Okovani Prometej, odnosno djelo naznačuje kako je Dražen bogovima sporta ukrao košarkašku lopti kao što je Prometej bogovima ukrao vatru i donio je ljudima. Autori mjuzikla su Ivica Krajač, Dražen Runje i Dražen Žanko.

„Sigurna sam da moj Dražen nije mogao ni zamisliti da će na njegov 55. rođendan njegov život biti pretvoren u umjetničko djelo“, kazala je Draženova majka Biserka Petrović.

Svečanom predstavljanju glazbenog spota “Dražen – za sva vrimena” nazočili su brojni uglednici iz sportskog života Hrvatske predvođeni predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom i zamjenikom državne tajnice za sport Krešimirom Šamijom, a svečanosti su prisustvovali i  veleposlanica Litve Jurate Raguckiene i veleposlanik SAD Robert Kohorst. Predstavljanju spota bili su nazočni i predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku, a ujedno i predsjednica Nacionalnog vijeća za sport Danira Bilić te potpredsjednik HKS-a Nikola Rukavina.

 

Sličan sadržaj