Ostala natjecanja

FIBA svijet: Posljednji sastanak Središnjeg odbora, u četvrtak izbori za mandatno razdoblje 2019.-2023.

FIBA ​​je danas u Pekingu održala posljednji sastanak Središnjeg odbora za ciklus 2014.-2019.

Tijekom sastanka Središnji je odbor usvojio kompletan set službenih pravila za 3×3 košarku. Također su definirali strateške ciljeve za razdoblje 2019.-2023. koji će biti predstavljeni na XXI Kongresu FIBA-e u četvrtak, 29. kolovoza. Budući da su u tijeku posljednje pripreme za početak Svjetskog prvenstva u subotu, 31. kolovoza, tijekom sastanka je podijeljen i opširni izvještaj o organizaciji prvenstva s naglaskom na opsežnim globalnim promotivnim aktivnostima.

Novi Središnji odbor za nadolazeći mandat 2019.-2023. bit će izabran sutra tijekom FIBA kongresa u Pekingu, a prvi će se put sastati u subotu, 14. rujna. Na Kongresu će biti održani i izbori za novog predsjednika FIBA-e, kao i za članove različitih komisija.

Među uspjesima protekle četiri godine službeni kanali FIBA-e nabrojali su uspostavljanje programske strukture, suradnju s nacionalnim savezima, novi sustav natjecanja, uspješno lobiranje za ulazak 3×3 košarke na Olimpijske igre 2020, kao i primjenu novog načina upravljanja (ONE FIBA) u svih pet zona.

Sličan sadržaj